Αλεξέι Κούντριν: Υποχρεωτική η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

The way out

Ο πρώην υπ.οικ. της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν, δηλαδή αυτός που οδήγησε την Ρωσία από την χρεοκοπία στην χρηματοοικονομική σταθερότητα, και που έχει χαρακτηριστεί από διάφορες εκδόσεις ως υπουργός οικονομικών της χρονιάς για το 2012, έχει επανειλημμένα τονίσει πως θεωρεί αδύνατη τη παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη.

Ο Αλεξέι Κούντριν, σήμερα κοσμήτορας της Σχολής Ελευθέρων Τεχνών και Επιστημών της Αγίας Πετρούπολης Αλεξέι Κούντριν, είναι από τους οικονομολόγους με μεγάλο κύρος τόσο στη Ρωσία, όσο και διεθνώς και προβλέπει υποχρεωτική έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και έναρξη ενός μεγάλου δεύτερου κύματος κρίσης.

Οι εκτιμήσεις Κούντριν ίσως σε ένα βαθμό να αποτελούν και μία εξήγηση για το «συγκρατημένο» τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουν την προοπτική επενδύσεων στην ελληνική οικονομία ορισμένες μεγάλες ρωσικές εταιρείες όπως για παράδειγμα η Γκαζπρόμ, αλλά και γενικά το οικονομικό επιτελείο της ρωσικής κυβέρνησης, στο οποίο έως πρόσφατα ήταν και ο ίδιος ενταγμένος, αλλά και όπου πολλοί δημοσιογράφοι…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 372 επιπλέον λέξεις