ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΛΙΣ 19 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Το success story της Cosco

Greek National Pride

35_grafima--2-thumb-large

Τι κι αν τριπλασίασε τα κέρδη, τι κι αν διπλασίασε τα εμπορευματοκιβώτια, ο κινεζικός κολοσσός της Cosco προχώρησε σε μόλις 19 προσλήψεις πέρσι! Η εταιρεία που όλοι οι υπουργοί της τρικομματικής κυβέρνησης λατρεύουν να βγάζουν φωτογραφίες, καθώς παρουσιάζεται ως το πλέον επιτυχημένο business story, δεν απασχολεί περισσότερους από 254 εργαζομένους.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η προβλήτα ΙΙ της Cosco στον Πειραιά είναι «η μοναδική στην Ευρώπη όπου δεν αναγνωρίζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθώς και δυνατότητα σύναψης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Πέρα από τα εργασιακά (θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της Cosco είναι σε συντριπτικό ποσοστό Ελληνες), την περίοδο αυτή εντείνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικού Δημοσίου, ΟΛΠ και Cosco για επιμέρους κρίσιμα ζητήματα της σύμβασης παραχώρησης, η οποία υπογράφτηκε το 2008.

Εως τα τέλη του μήνα, οι δύο πλευρές φιλοδοξούν να έχουν κλείσει σειρά ζητημάτων με τη μορφή του «φιλικού διακανονισμού», καθώς στις 26 Ιουνίου…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 299 επιπλέον λέξεις