Κωνσταντοπούλου: Πώς συνδέεται η λίστα Λαγκάρντ με την εγκύκλιο Θεοχάρη

Στο επίκεντρο το ρουσφέτι στους πλουσίους που θέλουν να επαναπατρίσουν καταθέσεις


Εκρηκτικές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει για την κυβέρνηση η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την σκανδαλώδη εγκύκλιο του γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη που ευνοεί τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού – μεταξύ των οποίων και τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ – καθώς μετά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ζητούν ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έφερε το θέμα και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση της πρότασης για επέκταση του κατηγορητηρίου του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τις ευθύνες του στον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ, η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την κυβέρνηση αλλα και τις πτέρυγες της πλειοψηφίας της Βουλής να απαντήσουν εάν «είναι τυχαίο ότι γενικός γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών τοποθετήθηκε ο στενός συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος πριν από 3 μήνες έφερε ρύθμιση που ευνοεί και τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ;».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι η ρύθμιση «συνδέεται» με συγκεκριμένα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ τα οποία όπως είπε «δεν είναι τυχαία». «Είναι τυχαίο ότι νομοθετικές ρυθμίσεις που ωφελούσαν τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ έφεραν και ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής και ο Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος;», αναρωτήθηκε η κυρία Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Να πιστέψουμε ότι οι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος που είχαν την λίστα δεν είδαν τα ονόματα Μπόμπολας και Λαυρεντιάδης;».
Στην ομιλία της η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε έναν υπαινιγμό για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου. «Ο κ. Αθανασίου γνωρίζει το όνομα Γιάννης Παγίδας που περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ; Συνδέεται με πρόσωπο της κυβέρνησης;», ήταν το ερώτημα που έθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη προς τον αναπληρωτή υπουργό.