Τουρκία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις για την “ταυτότητα”

CUBE Defense Analysis

Taksim riots 11

 

Ως τη χειρότερη ημέρα των διαδηλώσεων χαρακτηρίζουν πολλοί, την χθεσινή στην Κωνσταντινούπολη. Χιλιάδες πολίτες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, την στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωνε πως θα συνεχιστεί η ανέγερση του τζαμιού στην πλατεία Ταξίμ.

Καταστήματα, τζαμιά και αίθουσες διδασκαλίας μετατράπηκαν σε αυτοσχέδια νοσοκομεία για να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Η βία της αστυνομίας δε μετριάστηκε, αφού συνεχίζουν να δημοσιεύονται αναφορές ότι δακρυγόνες βομβίδες βάλλονται απευθείας επάνω στα σώματα των διαδηλωτών. Ο αριθμός των συλληφθέντων έφτασε τους 1.700 αν και “πολλοί” αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι τραυματίες που αναγκαστηκά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία έφτασαν τους 484, με τέσσερις να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι Αρχές αρνούνται κατηγορηματικά ότι σκοτώθηκαν δύο άτομα κατά τις συγκρούσεις.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δε δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης ή διαλόγου. Χαρακτηρίζει τους πολίτες ως λαφυραγωγούς και ρίχνει μεγάλο μέρος της ευθύνης στα κακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Turkey Ayia Sofia

 

Η Τουρκία δείχνει ότι προσπαθεί να αποκτήσει…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 238 επιπλέον λέξεις