Λίγα λόγια για την εκπαίδευση

oikonomica

Με αφορμή την απεργία των εκπαιδευτικών που τελικά ακυρώθηκε και την προληπτική επιστράτευσή τους από την κυβέρνηση μπορούμε να κάνουμε κάποια σχόλια για την κατάσταση της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Η κυβέρνηση επέλεξε τις αρχές Μαΐου για να περάσει ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε την αύξηση των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως. Παράλληλα εισήγαγε μεγαλύτερη ευελιξία στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών με σκοπό τη μείωση της ανάγκης πρόσληψης εποχιακών εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν κυρίως για να προστατεύσουν τους δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους τους – αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα χάσουν τη δουλειά τους.

Η χρονική περίοδος που κατατέθηκε το νομοσχέδιο δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση δεν ήθελε απλώς να «περάσει» μια μεταρρύθμιση, ήθελε να «σπάσει» την εκπαιδευτική κοινότητα. Αν ο σκοπός ήταν να περάσει μια μεταρρύθμιση θα ψήφιζε ένα νομοσχέδιο στο τέλος Ιουνίου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα βρίσκονταν σε διακοπές και όσο και να θύμωναν θα τους…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 708 επιπλέον λέξεις