Κολλημένη στη… μετάφραση η φοροδιαφυγή

Η γνωστή γραφειοκρατία που μαστίζει την ελληνική δημόσια διοίκηση, σε συνδυασμό με τα τεχνικά και νομικά ζητήματα που έχουν ανακύψει, έχουν «μπλοκάρει» τις εξελίξεις στο μέτωπο με τις περιβόητες λίστες πολιτών που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Οι ποινές και οι κυρώσεις που θα επιβάλλονταν σε αυτούς, χάθηκαν στις ατραπούς του υπουργείου Οικονομικών. 

Οι αποφάσεις για την επιβολή των ποινών για όσους είναι για παράδειγμα στη λίστα των 54.000 ονομάτων και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους τα χρήματα που φυγάδευσαν στο εξωτερικό την τριετία 2009-2011, δεν έχουν υπογραφεί ακόμα, δικαιώνοντας εκείνους που υποστήριζαν ότι έγινε «πολύς θόρυβος για το τίποτα».

Οι περισσότεροι ελεγχόμενοι αγνόησαν την εφορία και δεν προσήλθαν καν να δώσουν εξηγήσεις, παρότι τουλάχιστον οι 20.000 εξ αυτών δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα εισοδήματά τους.

Από τις 20.000 υποθέσεις, μέχρι σήμερα έχουν επιλεγεί για έλεγχο μόνον 20 (είκοσι)! Αλλά και για να μπορέσει να γίνει αυτός ο έλεγχος, πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθούν οι νέες «έμμεσες τεχνικές ελέγχου» που θα επιτρέψουν να γίνει αναδρομικά ο προσδιορισμός του εισοδήματος των φορολογουμένων, βάσει των καταθέσεων που είχαν στις ξένες τράπεζες.

πηγη:www.euro2day.gr