Καβγάς Μεϊμαράκη-Καμμένου(video+)

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Πάνο Καμμένο.  Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαμαρτυρήθηκε για τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο λέγοντας ότι “είναι Κυριακή των  Βαΐων και πολλοί θέλουν να εκκλησιαστούν” καθώς και  γιατί την ίδια ημέρα διεξάγεται το Συνέδριο του κόμματός του ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου της Βουλής. Αμεση ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

«Ποτέ δεν υπήρξε συνεδρίαση της Ολομέλειας Κυριακή των Βαΐων. Δεν έχει γίνει ποτέ να απαγορεύουν σε ορθόδοξο βουλευτή να πάει στην εκκλησία…Έχουμε προγραμματισμένο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εδώ και έξι μήνες, έχω ενημερώσει, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ εμβόλιμα συνεδρίαση» είπε σε έντονο ύφος ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε εξαπολύοντας βολές κατά του προέδρου της Βουλής λέγοντας ότι «η δημοκρατία παραβιάζεται ασύστολα, ευθύνη έχει προσωπικά ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης».
Ο κ. Μεϊμαράκης όταν  ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ανέβηκε στην έδρα επισημαίνοντας πως προσπαθεί να βρει λύσεις «με συναίνεση», και ότι το πότε θα κατατεθεί ένα νομοσχέδιο και με ποια διαδικασία δεν είναι αρμοδιότητα του προεδρείου, αλλά της κυβέρνησης».
Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε: «Δεν αποδέχομαι τέτοιες κατηγορίες και όταν μιλάμε δημοσίως να είστε το ίδιο προσεκτικός. Εγώ δεν αντιδικώ με πρόεδρο κόμματος, αλλά δεν μπορεί να με εγκαλούν για θέμα που δεν έχω ευθύνη κι εγώ σας εγκαλώ ότι χρησιμοποιείτε την Ολομέλεια με επικοινωνιακή τακτική για το συνέδριο. Θα πρέπει να ντρέπεστε. Για ό,τι συμβαίνει στη Βουλή αναλαμβάνω πλήρως ευθύνη». Ο Πάνος  Καμμένος άρχισε να διαμαρτύρεται όρθιος, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Βουλής να του απαντήσει: «Καθίστε κάτω. Όταν θα απευθύνεστε στον πρόεδρο της Βουλής, να το κάνετε με τη σοβαρότητα και σεμνότητα που απαιτείται… και ευχαριστώ που ζητήσατε συγγνώμη».

πηγη

1 Comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.