Καλεί η πατρίς!

sotosblog

ελληνική ιβο ζιμα

Συγκινητική, πραγματικά συγκινητική είναι η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, για να μείνει η Εθνική Τράπεζα σε ελληνικά χέρια. Ακόμη πιο συγκινητικός, στην κυριολεξία σπαραξικάρδιος, είναι ο πατριωτικός έρανος στον οποίον καλεί τους Έλληνες Κροίσους ο ίδιος ο επικεφαλής της από το Μαξίμου, ώστε να αποφευχθεί η κρατικοποίηση του εμβληματικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού της χώρας, διότι αν κρατικοποιηθεί, αν δηλαδή γίνει ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους, στη συνέχεια θα περάσει στα χέρια των Γερμανών και άλλων Ούνων και Ουγενότων βαρβάρων.

Η προοπτική επιτυχίας του εγχειρήματος δίνει φτερά στην καρδιά μου. Με ρίγη εθνικής υπερηφάνειας να διαπερνούν τη σπονδυλική μου στήλη, ξεχωρίζω μερικές περιπτώσεις οιωνεί νέων εθνικών ευεργετών, από τον κατάλογο που διοχετεύθηκε, και ως όφειλαν δημοσιεύουν εξαιρετικά έγκριτες πηγές:

  1. «Αριστοτέλης Μυστακίδης: Ο Τέλης (για τους φίλους του) είναι ένα υπόδειγμα κοσμοπολίτη. Γεννημένος στη Ρώμη -όπου εργαζόταν ο πατέρας του- έχει βρετανική υπηκοότητα, ζει στην Ελβετία και μιλά έξι γλώσσες. Σπούδασε Οικονομικά…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 588 επιπλέον λέξεις