Φόροι ακόμα και για τους φαντάρους!

Φορολογική παράνοια, σοβιετικού τύπου γραφειοκρατία…
Ακόμη και όσοι νέοι άνω των 18 είναι στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, είτε έχουν εισόδημα είτε όχι, γράφει το onalert.
Η απόφαση αυτή, που αφορά χιλιάδες νέους, κρύβει φορολογικές επιβαρύνσεις – έστω και μικρές – για τους ίδιους τους νέους, αλλά και για τους γονείς τους.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», οι ενήλικοι νέοι, είτε είναι προστατευόμενα τέκνα είτε όχι, που δεν έχουν στο όνομά τους κανένα περιουσιακό στοιχείο ούτε καν καταθέσεις σε κοινούς λογαριασμούς με τους γονείς τους, είναι εκείνοι που δεν θα επιβαρυνθούν με κάποιο ποσό. 
Ωστόσο ακόμη και εκείνοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, στην οποία θα εμφανίσουν μηδενικά τεκμαρτά εισοδήματα οπότε θα απαλλάσσονται από το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ και θα παραμένουν σε κάθε περίπτωση αφορολόγητοι.
Οι νέοι που είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς των γονέων τους, θα πρέπει να δηλώσουν εισόδημα από τόκους καταθέσεων, ακόμη και αν το ποσό είναι 1 ευρώ! Σε αυτήν την περίπτωση θα τους «χρεώνεται» αυτόματα τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ! Για εισόδημα ύψους 3.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ύψους 750 ευρώ. Εάν δεν το πράξουν, απειλούνται με επιβολή φόρου ύψους 75 ευρώ.
pygmi.gr

ΠΗΓΗ