Πόλεμος για κεφάλαια και επιμερισμό ευθυνών

Αγώνα δρόμου διεξάγουν οι διοικήσεις της Εθνικής και της Eurobank προκειμένου να δρομολογήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις και να συγκεντρώσουν ιδιωτική συμμετοχή 10%. 

Ταυτόχρονα, όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη το παιχνίδι της αναζήτησης των ευθυνών για το ναυάγιο, και του χρονικού στο οποίο ξεδιπλώθηκε η αντίδραση των δανειστών στο φιλόδοξο σχέδιο που μέχρι τελευταία στιγμή υποστήριξε η ελληνική πλευρά. 

Το πρωί διέρρευσαν φήμες ότι επίκειται αλλαγή της διοίκησης της Εθνικής, στην οποία ορισμένοι κύκλοι χρεώνουν αδράνεια και ανεπαρκή προετοιμασία του ντιλ. Υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου έσπευσε να ξεκαθαρίσει στο Euro2day.gr ότι δεν εξετάζεται η αλλαγή της διοίκησης της ΕΤΕ. 

Το κλίμα πάντως στο όμιλο είναι βαρύ με τους εργαζόμενους να μιλούν για μεθοδευμένηπροσπάθεια «αφελληνισμού» της Εθνικής με απώτερη επιδίωξη την «εκβιαστική εκχώρηση» της Finansbank και το πέρασμα των θυγατρικών της στα Βαλκάνια (άμεσα ή έμμεσα) στα χέρια της Deutsche Bank.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Γιαννακόπουλος«μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί άδεια για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ευχέρεια συμμετοχής και των παλαιών μετόχων σε ποσοστό 10% επί της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου». Κάτι που, όπως συμπλήρωσε αποτελεί προϋπόθεση για την διατήρηση της Τράπεζας υπό ελληνικό έλεγχο. Παράλληλα ο Γ.Γιαννακόπουλος είπε ότι πρέπει να μετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα ασφαλιστικά ταμεία.

πηγη