Πολιτικό σεισμό προκαλεί στη Γαλλία,η δημόσια ομολογία του πρ.υπουργού προϋπολογισμού J.Cahuzac

Γραφει η Μαρια Δεναξά

Πολιτικό σεισμό προκαλεί στη Γαλλία, η δημόσια ομολογία του πρώην υπουργού προϋπολογισμού J.Cahuzac ότι είπε ψέματα στον Ολάντ, στο γαλλικό κοινοβούλιο και στους Γάλλους για τους offshore λογαριασμούς που διατηρούσε σε Ελβετία και κατόπιν σε Σιγκαπούρη με 600000 ευρώ .
Ο J.Cahuzac που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του στις 18 Μαρτίου ήταν υπεύθυνος για την πάταξη της φοροδιαφυγής και παράλληλα φοροφυγάς σε παραδείσους που ο ίδιος επόπτευε !

Ο γαλλικός τύπος προβαίνει σήμερα σε ένα πρωτοφανές μηντιακό λιντσάρισμα – διασυρμό του Καουζάκ τον οποίο η Liberation αποκαλεί στο πρωτοσέλιδο της ΄΄Τιποτένιο ‘’ ..’’ Αναξιοπρεπή ΄΄..

Η γαλλική δεξιά χαρακτηρίζει την υπόθεση ΄΄ Κρατικό Ψέμα ΄΄.
Από το Ελιζέ ο Ολάντ έσπευσε να δηλώσει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ ότι ο πρώην υπουργός του ‘’ έπραξε ένα ασυγχώρητο ηθικό λάθος αρνούμενος επί πολλούς μήνες την ύπαρξη των μυστικών λογαριασμών’’ ..

Από το περιβάλλον του γάλλου προέδρου ισχυρίζονται ότι ο ίδιος δεν γνώριζε και είχε πιστέψει τον Καουζάκ όταν τον προηγούμενο Δεκέμβριο του είχε πεί ότι είναι μυθεύματα τα όσα κυκλοφορούν για τους μυστικούς λογαριασμούς του .

Πάντως δεν είναι δυνατόν το Ελιζέ και ο ίδιος ο Όλάντ να μη γνώριζαν τα ‘’άπλυτα΄΄ του Καουζάκ.
Υποτίθεται ότι η Γαλλία είναι μια σοβαρή χώρα και οι μηχανισμοί της κατά της φοροδιαφυγής ( + οι μυστικές υπηρεσίες ) λειτουργούν άψογα όταν πρόκειται για επώνυμους όπως είναι ο ιδιοκτήτης της Louis Vuitton, η Λίλιαν Μπετακούρ – L’Oreal αλλά κι όταν πρόκειται για λιγότερο γνωστούς πολίτες ..

Το σίγουρο είναι ότι εδώ στη Γαλλία εμείς οι δημοσιογράφοι παρακολουθούμε άλλο ένα πολιτικό δράμα είς βάρος των Γάλλων…
Με λίγα λόγια τα ίδια χάλια σχεδόν παντού..

Υ.Γ. Χθές απαγγέλθηκαν στον Καουζάκ κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή. Σήμερα τον διέγραψαν απο το Σοσιαλιστικό Κόμμα ..

πηγη