Αντιμέτωπη με τρόικα και… χαράτσι η κυβέρνηση

«Crash test» για τη λειτουργία της κυβέρνησης η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

samaras-venizelos-kouvelis2Σύσκεψη μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένεται να εξετάσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες των τρεχόντων θεμάτων, ενόψει της άφιξης των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

Παράλληλα, οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να λύσουν τις όποιες «ενστάσεις» έχουν δημιουργηθεί και στα θέματα της φορολογίας, με βασικότερο αγκάθι το ειδικό τέλος ακινήτων, με τη διατήρηση του οποίου διαφωνεί η Δημοκρατική Αριστερά.

Μάλιστα, στελέχη της ΔΗΜΑΡ κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν κάτι τέτοιο, στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπου ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το «σχέδιο βάσης» με το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να διαπραγματευτεί με την τρόικα.

Τέλος, ένα από τα θέματα που ίσως βρεθεί στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών είναι και αυτό του ενδεχόμενου ανασχηματισμού, σε μικρό επίπεδο, με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΔΗΜΑΡ.

πηγη