Δεν κάνουν εξετάσεις, επειδή δεν έχουν λεφτά!…

αἰέν ἀριστεύειν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Αθηνά Τσιργή

Η  οικονομική κρίση αναγκάζει τους ασθενείς να μην πηγαίνουν έγκαιρα στο γιατρό ακόμη και αν έχουν συμπτώματα«Η έγκαιρη διάγνωση σώζει», είναι το σύνθημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, όταν αναφέρονται στον καρκίνο. Αυτό όμως δεν ισχύει για πολλούς οι οποίοι αν και θα έπρεπε να προχωρούν σε προληπτικές εξετάσεις, δεν πηγαίνουν στο γιατρό επειδή δεν έχουν τα χρήματα!

Το φαινόμενο, δυστυχώς, αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις καθώς ολοένα και περισσότεροι παραμελούν τον εαυτό τους. Όπως αποκαλύπτει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας κ. Ελένη Φουστούκου, με αφορμή επιστημονική εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα: «Η γυναίκα ζει, υπάρχει, δημιουργεί και προσφέρει πριν, κατά και μετά τον καρκίνο»

Oπως επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Φουστούκου, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται όλο και συχνότερα περιστατικά ανθρώπων που παραμελούν τις εξετάσεις αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για να εξεταστούν. Δυστυχώς οι άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο σύστημα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 158 επιπλέον λέξεις