Ούτε ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης στους ανέργους – Όλα για τους τοκογλύφους 02/21/2013 – 10:29

      ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

 

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει στον ΟΑΕΔ από την «Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» που πληρώνουν εδώ και δύο χρόνια οι φορολογούμενοι, και δημιουργείται το ερώτημα που πάνε αυτά τα χρήματα; Προφανώς στους δανειστές.

Δεν έφτασαν ποτέ εκεί σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που επικαλείται τις σχετικές ανεπίσημες εκθέσεις του οργανισμού.Στις εκθέσεις αυτές, που έχουν στα χέρια τους στην κυβέρνηση γίνεται σαφής αναφορά ότι τα χρήματα της ειδικής εισφοράς του 2% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που ξεκίνησαν να κρατούνται από το 2011 «υπέρ ανέργων».

Σε συγκεκριμένη έκθεση, μάλιστα, επισημαίνεται πως από τον ειδικό αυτό φόρο, που αποδίδει γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού και η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί τα χρήματα.

«Είναι ζήτημα του υπουργείου οικονομικών. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας» επεσήμανε.

Δηλαδή ο άνθρωπος εξηγεί ότι δεν είναι δική του ευθύνη η διαχείρηση αυτών των χρημάτων διότι απλούστατα δεν έχουν φτάσει ποτέ στον ΟΑΕΔ, καθότι στην διαδρομή «σκοντάφτουν» στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα πρέπει να μας εξηγήσει αφού δεν πάνε εκεί όπου θεσμοθετημένα έπρεπε να πηγαίνουν, που καταλήγουν τελικά;

Μήπως στην αποπληρωμή χρεών στα διεθνή «κοράκια»; Βλέπετε αν έλεγαν «εισφορά αλληλεγγύης στους τοκογλύφους μας» ξέρουν ότι θα προκαλούσανε εξέγερση, ενώ λέγοντας «εισφορά υπέρ ανέργων» στέλνουν τον κόσμο για «ύπνο» και μετά ουδείς θυμάται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 Comment

  1. «Είναι ζήτημα του υπουργείου οικονομικών. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας» επεσήμανε»
    Θα μπορούσε να το υποστηρίξει αυτό και πιστευω πως κανενας μας δεν θα είχε αντίρηση , αν είχαν εξ αρχής πει πως τα χρηματα από την εισφορά αλληλεγγύης θα χρησιμοποιηθουν σαν κονδύλια για ανάπτυξη. Ετσι που το χειριζονται τώρα ο οποιοσδήποτε πολίτης δικαιολογημένα μπορεί να εχει αντιρρήσεις και δίκαια να τους αποκαλεί ψεύτες και καταχραστές!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.