Στενό μαρκάρισμα από ΕΕ για Ελλάδα

Σε δύο σημεία ξεδιπλώθηκαν οι πιέσεις των δανειστών μας προς την Ελλάδα την εβδομάδα που πέρασε, γεγονός που δείχνει ότι η στάση τους έχει αλλάξει μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο. Στην ουσία, η σκληρή στάση παραμένει και θα παραμείνει εάν η χώρα μας δεν εξακολουθήσει να κάνει επακριβώς ό,τι θέλουν οι εταίροι και ορίζει το μνημόνιο. 
Το πρώτο στοιχείο αφορά την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης του Φεβρουαρίου, έστω και εάν γίνεται «εμμέσως» και σε ήπιους τόνους. Το δεύτερο αφορά την απομόνωση του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής, όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το ελληνικό αίτημα για τον επαναπροσδιορισμό των κονδυλίων λόγω της μεγάλης ύφεσης.

Σήμερα το βράδυ στο eurogroup οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν για την Ελλάδα, θα ακούσουν τον Γιάννη Στουρνάρα να ενημερώνει για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα και για την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών, όμως δεν θα λάβουν απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. του Φεβρουαρίου.

Η απόφαση φαίνεται να αναβάλλεται για το eurogroup του Μαρτίου και άγνωστο παραμένει εάν η δόση του Μαρτίου θα μετατεθεί για τον Απρίλιο.

πηγη