«Κόψτε τους μισθούς για να πάρετε εξοπλισμούς», λένε οι δανειστές!

Πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε ανώτατους αξιωματικούς, είπε ότι “ο Σαμαράς από τα ταξίδια του στο εξωτερικό (σ.σ. ΗΠΑ,Ρωσία) θα φέρει εξοπλισμούς”. Οι αξιωματικοί εξεπλάγησαν. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι στους οποίους ο κ.Παναγιωτόπουλος την ίδια ημέρα εξέφρασε την ίδια άποψη.

Πριν μερικές ημέρες η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε ρεπορτάζ ,στηριζόμενο σε δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φον Ράσμουσεν, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δαπανά πολλά για την άμυνά της, αλλά όχι για εξοπλσμούς! Το πρόβλημα το επικεντρώνουν στην μισθοδοσία το ποσοστό της οποίας το ανεβάζουν στο 73% των αμυντικών δαπανών! Κάτι τρέχει…

Αυτό επισημαίνει και ο συνάδελφος Πασχάλης Κορωναίος σε ρεπορτάζ του στην Ελευθεροτυπία, στο οποίο αναφέρει ότι όλα δείχνουν πως “εν μέσω κρίσης και σκληρής λιτότητας ,η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα,με αγορές μέσω διακρατικών συμφωνίων στο όνομα της Εθνικής Άμυνας”.

Κάπως έτσι εξηγείται και η εμμονή των δανειστών για περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών αλλά και στο μέγεθος των ελληνικών δυνάμεων που από …x large θέλουν να τις κάνουν…xsmall!

Το σενάριο το οποίο στηρίζουν με νύχια, δόντια όλο το σάπιο σύστημα του παρελθόντος ,προβλέπει “παραγγελίες τώρα, πληρωμές αργότερα”. Από το 2020 και μετά ας πούμε… Ζητείται για ακόμη μια φορά σοβαρότητα!

Χρειάζεται η χώρα να εξοπλιστεί; Έχουμε απαντήσει πολλές φορές: ναι κατηγορηματικά.

Όμως σε καμία περίπτωση με τον παραλογισμό του χθες και του σήμερα απ΄ ότι φαίνεται. Δεν έχουμε λόγο να πάρουμε ότι θέλουν να μας δώσουν για να κρατήσουν ανοιχτές τις βιομηχανίες τους οι ξένοι. Δεν θα πρέπει να …ψωνίσουμε για να παραστήσουμε για άλλη μια φορά τα καλά και υπάκουα παιδιά και τους πιστούς πελάτες. Ας σοβαρευτούμε. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να πιστέψουμε ότι ο Έλληνας πρωθυουργός θα πάει πράγματι στα ταξίδια του στο εξωτερικό με τέτοιες σκέψεις και εισηγήσεις!

Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε , δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι ικανοί πλέον οι κυβερνώντες να θυσιάσουν ακόμη και το προσωπικό των ΕΔ για να κάνουμε τα χατήρια των εγχώριων ντήλερ και των βιομηχανιών του εξωτερικού. Είμαστε μήπως αφελείς;

πηγη