“Τσουνάμι” παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Το “τραίνο της μεγάλης φυγής”, περνά από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Εκατοντάδες παραιτήσεις στελεχών έρχονται να το επιβεβαιώσουν. Και αυτές είναι οι παραιτήσεις που είχα υποβληθεί στα προηγούμενα “πακέτα μέτρων”, πριν από το τρίτο και πιο “βαρύ” μνημόνιο.

Οι πίνακες που δημοσιεύονται στην Διαύγεια, απλά επιβεβαιώνουν το κλίμα απογοήτευσης που έχει διαμορφωθεί στις ΕΔ και τα στελέχη τους. Οι παραιτήσεις αυτές δειχνουν ότι οι στρατιωτικοί είναι τόσο απογοητευμένοι, όχι μόνο από τις περικοπές αυτές καθ΄ αυτές, αλλά από τη διαπίστωση ότι επί της ουσίας κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Κυριαρχεί η αίσθηση ότι οι κυβερνήσεις της περιόδου του μνημονίου δεν προσπάθησαν καν να τους προστατεύσουν. Ότι δεν έγινε καμία πραγματική προσπάθεια συμμαζέματος των ΕΔ εκεί που μπορούσε και έπρεπε και όλες οι κυβερνήσεις που υπέγραψαν τα δυσβάσταχτα μέτρα επέλεξαν την “εύκολη” γι΄ αυτές λύση των περικοπών αποδοχών.

Όλες αυτές οι παραιτήσεις υποβάλονται σε μια περίοδο που ο ιδιωτικός τομέας “πεθαίνει”. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί δείχνει ότι οι στρατιωτικοί δεν εγκαταλείπουν τον κουτσουρεμένο αλλά προς το παρόν σίγουρο μισθό ,έχοντας εξασφαλίσει εργασία. Οι εποχές που ο ιδιωτικός τομέας “άρπαζε” τους στρατιωτικούς αμέσως μετά την παραίτηση ή την αποστρατεία τους έχει περάσει λόγω των μεγάλης κρίσης. Όλα αυτά δείχνουν ότι το μέγεθος της απογοήτευσης των στρατιωτικών είναι τόσο μεγάλο που δεν τους ενοχλεί η ανάληψη του ρίσκου.

Είναι βέβαιο ωστόσο ότι κι όσοι από τους αξιωματικούς των ΕΔ βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα θα το κάνουν αμοιβόμενοι “μαύρα” αφού οι ρυθμίσεις που τους απαγορεύουν να εργαστούν σε συνδυασμό με τις τεράστιες περικοπές των συντάξεων τους οδηγούν προς αυτή τη κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ