ΛΑΟΣ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
     Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε. 
                                       ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ “ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ”  
     Ηχούν ξανά  αυτές τις ώρες τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού για τη διηνεκή αφέλεια του Έλληνα να πιστεύει τους ξένους αλλά – και τους Έλληνες πολιτικούς προσθέτουμε εμείς-  ότι θα τον βοηθήσουν να ορθοποδήσει. Αυτό ποτέ δεν έχει γίνει και πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τους απογόνους της Βαταροκρατίας, τους μετέπειτα Ναζί, και τώρα Δ’ Ραϊχ. Οι ξένοι φροντίζουν τα……
συμφέροντα τους και οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας φροντίζουν τα συμφέροντα των ξένων για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Το αν υπήρξαν Έλληνες και μάλιστα ηλικιωμένοι που πίστεψαν στα λόγια τους και τους ψήφισαν είναι κακό, ακόμα χειρότερα που ως μεγαλύτεροι σε ηλικία θα έπρεπε να είναι περισσότερο σώφρονες από τους υπόλοιπους ψηφοφόρους, που δεν έχουν το τεκμήριο της προχωρημένης ηλικίας και εμπειρίας.
Η νέα κατοχή, που βασίζεται στον εκβιασμό των πολιτικών- εξαιτίας ποιός ξέρει τινων λόγων- φαίνεται να κερδίζει προσωρινά έδαφος και το προσωρινά οφείλεται στη στάση των ΗΠΑ απέναντι στη Γερμανία. Απλά τώρα οι ΗΠΑ βρυχώνται, Σε λίγο καιρό θα δαγκώσουν, και όποιον πάρει ο χάρος. Θα σκάσει το κανόνι στην Ευρωζώνη και δε θα είμαστε εμείς το θύμα. Το ξέρει η Γερμανία που προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Η υπομονή των υπερατλαντικών όμως θα εξαντληθεί πριν τις Γερμανικές εκλογές και γαία πυρί μειχθήτω. Το βλέπουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και δια του Γιουνκέρ εξέφρασαν την αντίδραση τους. Θα πάνε με τον επόμενο νικητή για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των λαών τους.
Ο μόνος αυτή τη στιγμή υπερασπιστής της τιμής και αξιοπρέπειας της χώρας έχει υπάρξει  ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ενώπιον των εκπροσώπων του Παγκόσμιου Συμβουλίου  Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών δήλωσε ότι δεν είμαστε λαός κλεφτών και απατεώνων όπως μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ των ξένων χωρών και  ζήτησε από τους ξένους θρησκευτικούς ηγέτες  να μεταφέρουν την πικρία του Ελληνικού λαού στους ηγέτες τους. Ολοκλήρωσε μάλιστα τη δήλωση του με τα εξής: «Θα ήθελα να κάνουμε μια σύγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του χθες και του σήμερα. Άλλωστε, είμαι ένας άνθρωπος που πίστεψα σε αυτό το σχήμα, ήθελα να προχωρήσει και το στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Στα κείμενα των θεμελιωτών αυτής της ιδέας, γίνεται λόγος για αδελφοσύνη, για συνεργασία, για αλληλεγγύη. Πού στ’ αλήθεια φαίνονται όλα αυτά; Έχω γνωρίσει την Γερμανία και την αγαπώ, αλλά άλλο αυτό κι άλλο η πραγματικότητα. Το ερώτημα μου είναι απλό: ο αγώνας γίνεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία ή για μία γερμανική Ευρώπη;». Το ότι Έλληνας πολιτικός δεν έχει τολμήσει να σκεφτεί πόσο μάλλον να εκστομίσει αυτά τα λόγια δίνει στίγμα ότι ακόμα υπάρχουν εθνικοί ταγοί  στην Ελλάδα μας.

πηγη