Τι λένε οι ξένοι υπουργοί για την Ελλάδα

Την εκτίμηση του ότι πιθανότατα να μην παρθεί την Δευτέρα να καμία απόφαση για την Ελλάδα εξέφρασε κατά την είσοδο του στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε τονίζοντας πως «Το Eurogroup θα αξιολογήσει την πρόοδο της Ελλάδας»,

«Θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί τι έχει κάνει έως τώρα η Ελλάδα και θα πρέπει να προηγηθεί η ψήφιση στην Γερμανική βουλή», επεσήμανε ο κ. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας «Γνωρίζουμε τις ευθύνες μας».
«Eγώ προσωπικά θέλω να διαπιστώσω εάν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, να ακούσω την έκθεση της τρόικας γιατί όλα εξαρτώνται από το εάν η τρόικα έχει βρει μία κοινή λύση με την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που δεν γνωρίζω μέχρι τώρα» τόνισε στη συνέχεια.
Ολοκληρώνοντας ο γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως καλό δείγμα την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού από την πλειοψηφία της ελληνικής βουλής, ενώ χαρακτήρισε λογικές τις αντιδράσεις του κόσμου και τις διαδηλώσεις.

Μοσχοβισί: Πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα
Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί αναφέρθηκε στις μέχρι στις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τις μεταρρυθμίσεις και στις θυσίες του ελληνικού λαού, προκειμένου να εξυγιανθεί η οικονομία της χώρας
«Βούληση της γαλλικής κυβέρνησης είναι να βρεθεί πολιτική συμφωνία, η οποία θα συμβάλει στη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος και θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη», τόνισε ο Γάλλος υπουργός και πρόσθεσε: «Πρέπει να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε σε μια πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα. Το αξίζει η χώρα και ο ελληνικός λαός που έκανε πολύ γενναίες προσπάθειες».
Εκτίμησε τέλος ότι στην σημερινή συνεδρίαση δεν θα δοθεί σήμερα οριστική λύση για το ελληνικό ζήτημα και έσπευσε να στείλει ένα θετικό μήνυμα για την Ελλάδα. «Η σημερινή συνεδρίαση δεν πρέπει να είναι ούτε αρνητική, ούτε ουδέτερη».

Νούναν: Σταθερή πρόοδος η Ελλάδα 
Στο ίδιος μήκος κύματος τάχθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα σημειώνει σταθερή πρόοδο και λαμβάνει σοβαρά μέτρα.

«Όχι» Φέκτερ στην Επιμήκυνση 
Τέλος η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ εκτίμησε ότι δεν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για την Ελλάδα καθώς σημαίνει και περισσότερα χρήματα,.

 πηγη