Αγωνία στο Μαξίμου για την κυβερνητική συνοχή

Tρόπους να ξεπεραστεί η κυβερνητική κρίση αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, τη σταθερή άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, αλλά και τη «γκρίνια» στο εσωτερικό της ΝΔ.

Τα μετέπειτα βήματα της κυβέρνησης συζήτησε το πρωί της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αντιθέτως δεν υπήρξε επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη…

Σε κάθε περίπτωση, από το πρωθυπουργικό επιτελείο διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι ο πρωθυπουργός «προχωράει μπροστά», καθώς «δεν υπάρχουν για την κυβέρνηση περιθώρια ελιγμών και υπαναχωρήσεων».

Τα επόμενα βήματα του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων της Παρασκευής είναι η σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ -Κυριακή ή Δευτέρα- με στόχο να ενισχυθεί η συνοχή της και να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διαρροών στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαχωρισμού των εργασιακών από το υπόλοιπο πακέτο, προκειμένου να απεγκλωβιστεί η ΔΗΜΑΡ.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες των Νέων, εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας νέας σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, με στόχο να ξεκαθαρίσει κάθε εταίρος τη θέση του και τα επόμενα βήματά του.

πηγη