Κουβέλης: «Οι απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά βρίσκονται έξω από το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο»

Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη πολιτικής αναδιαπραγμάτευσης έτσι ώστε να μην συμπεριληφθούν τα εργασιακά στο νέο πακέτο μέτρων, στη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χάνες Σβόμποντα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι οι απαιτήσεις της τρόικας αποσαρθρώνουν «τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα» και βρίσκονται έξω από το Ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο.

Επισήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξουν προβλέψεις για χρονική επιμήκυνση και ρήτρα αντικατάστασης επαχθών μέτρων στο βαθμό που αυξάνονται τα έσοδα του κράτους, και ότι το νέο πακέτο παρεμβάσεων θα πρέπει να συνδυαστεί με αναπτυξιακό πακέτο που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Επανέλαβε τέλος την προσήλωση της ΔΗΜΑΡ στην οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε., με διασφάλιση της ισόρροπης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής των κρατών μελών.

Από την πλευρά του ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της χώρας και αναγνώρισε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός. Δεσμεύτηκε μάλιστα να μεταφέρει στους ευρωπαίους εταίρους την ανάγκη οι εργασιακές σχέσεις να αντιμετωπιστούν σε άλλο χρονικό σημείο και με τη συμμετοχή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr