Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει: Το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει την Ειδική Οικονοµική Επιθεώρηση του Υπουργείου Εθνικής Αµυνας, που καταγράφει τα 20 χρόνια πλιάτσικου: έβαζαν το Ταµείο να αγοράζει µετοχές ΑΦΟΥ έσκασε η φούσκα της Σοφοκλέους, έδιναν δάνεια και δεν κατέγραφαν τους δανειολήπτες, παρέβαιναν κατ’ εξακολούθηση τους νόµους για τις επενδύσεις στο Χρηµατιστήριο, εκποιούσαν ακίνητα και αύξαναν παράνοµα τα µερίσµατα (ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους), έδιναν µερίσµατα σε πεθαµένους, δεν ξέρουν πού βρίσκονται τα ακίνητά τους ή τι υπάρχει σε αυτά…

– Γυναίκα, αυτά τα λεφτά πάνω στο σκρίνιο είναι για πέταµα;

– Αχ, ναι βρε Κώστα! Θα τα κατεβάσεις στα σκουπίδια φεύγοντας;

Αυτό ακριβώς έκαναν στο Μετοχικό Ταµείο Στρατού. Με ευθύνη των διοικήσεων του Ταµείου (ΜΤΣ), των υπουργών Εθνικής Αµυνας (ΥΕΘΑ) και όλων των κυβερνήσεων από το 1988 και µετά, πετούσαν λεφτά. Μόνο που δεν ήταν τα δικά τους λεφτά. Ηταν ο ιδρώτας 145.000 στρατιωτικών.

∆ιαβάστε τη µεγάλη έρευνα που δηµοσιεύει σήµερα Το ΧΩΝΙ, ξεσκεπάζοντας το πάρτι των 614 εκατ. ευρώ, που στήθηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στο ΜΤΣ. Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει την Ειδική Οικονοµική Επιθεώρηση του ΥΕΘΑ, που καταγράφει 20 χρόνια πλιάτσικου σε 38 σελίδες. ∆ιαβάστε και φρίξτε:

● Εβαζαν το ΜΤΣ να παίζει στο Χρηµατιστήριο την ώρα ακριβώς που έσκαγε η φούσκα της Σοφοκλέους, µε συνέπεια να χάσει εκατοµµύρια!

● Επαιξαν στο Χρηµατιστήριο πενταπλάσια ποσά από αυτά που επέτρεπε ο νόµος!

● Προσλάµβαναν πρώην στελέχη του ΜΤΣ να κάνουν αποτιµήσεις ακινήτων, µε θολές διαδικασίες και ανεπαρκή αιτιολόγηση!

● Εκποιούσαν την –κάποτε αµύθητη- περιουσία του ΜΤΣ και τη διένειµαν σε µερίσµατα, ενώ ο νόµος το απαγόρευε!

● ∆ιένειµαν µερίσµατα από λεφτά που δεν είχε το Ταµείο, αυξάνοντας τα ποσά ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους!

● Εκρυψαν κάτω από το χαλί ζηµιές 432 εκατ. ευρώ!

● ∆άνεισαν 1,2 εκατ. ευρώ σε υπαλλήλους του ΜΤΣ, στρατιωτικούς και αστυνοµικούς, αλλά… ξέχασαν να σηµειώσουν τα ονόµατα των δανειοληπτών!

● Εχασαν ακίνητα! Εχουν οικόπεδα στα κιτάπια τους, τα οποία δεν ξέρουν πού ακριβώς βρίσκονται, ενώ έχουν χάσει και τους τίτλους ιδιοκτησίας!

● Αλλο συµφωνητικό ενέκρινε το ∆Σ για την παραχώρηση του Μεγάρου του ΜΤΣ (Attica), άλλο πήγε και υπέγραψε ο γενικός διευθυντής!

● Στο λογιστήριο αγνοούν λογαριασµούς, όποιος θέλει κάνει εγγραφές εν αγνοία του προϊσταµένου, κάνουν λάθη σε απλές αθροίσεις, δίνουν µερίσµατα σε πεθαµένους, δε διεκδικούν µερίσµατα που κακώς δόθηκαν, δε διεκδικούν εγγυητικές επιστολές που έχουν καταπέσει υπέρ του ΜΤΣ, δεν διεκδικούν τα παράβολα από την ΕΛΑΣ!

Κερασάκι στην τούρτα; Την περασµένη εβδοµάδα φέραµε στη δηµοσιότητα τη µηνυτήρια αναφορά που βασίστηκε στην Ειδική Οικονοµική Επιθεώρηση και τα 20 χρόνια πλιάτσικου που αυτή αποκαλύπτει. Σήµερα, Το ΧΩΝΙ φέρνει στη δηµοσιότητα το περιεχόµενο της ίδιας της Επιθεώρησης, σε µια αποκάλυψη- βόµβα µεγατόνων, όπου καταγράφεται (µεταξύ άλλων απίστευτων) πως ζητήθηκε από τη διοίκηση του ΜΤΣ να βεβαιώσει ότι δεν έγινε νοµιµοποίηση εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες και η διοίκηση δεν το έκανε…

πηγη

 

One Comment to “Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει: Το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού”

Αρέσει σε %d bloggers: