Επεισόδια στο Παρανέστι για το κέντρο κράτησης μεταναστών(video)

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων στη περιοχή Παρανέστι Δράμας που διαμαρτύρονται για την αιφνιδιαστική, όπως λένε, μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης μεταναστών

Ένα μέρος των συγκεντρωμένων, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχείρησε να «εισβάλει» στο στρατόπεδο και οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι, ανάμεσα στους οποίους όπως αναφέρουν μαρτυρίες ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, πετούσαν πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν κάποιος με πιστόλι, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, από το μπαλκόνι οικίας πυροβόλησε δυο φορές κατά των αστυνομικών χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς ενώ στην επιχείρηση αφοπλισμού του πυροβόλησε και άλλες φορές στον αέρα.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι επέστρεψαν στο χωριό και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο στρατόπεδο μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 150 μετανάστες που έως τότε βρίσκονταν στην Σχολή της ΕΛ.ΑΣ. στην Κομοτηνή προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Πηγή

2 Comments

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.