“Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για εκταμίευση της δόσης”, λέει το Βερολίνο

Διέψευσε χθες το βράδυ το γερμανικό υπ. Οικονομικών, τα δημοσιεύματα που ήθελαν να έχει ληφθεί απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, ανεξαρτήτως του περιεχομένου της έκθεσης της τρόικας και την δόση να δίδεται όταν τα μέτρα ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Η τρόικα διαπραγματεύεται και συζητά με την ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια θα συντάξει την έκθεσή της. Μόνο όταν παρουσιαστεί η έκθεση θα έχουμε μια βάση για να αποφασίσουμε πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μάρτιν Κότχαους, σε δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

Χθες, η Deutsche Welle μετέδωσε, επικαλούμενη το περιοδικό Focus, ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση των 31 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου βοήθειας θα λάβει η Ελλάδα, παρά τις «τρύπες» στον προϋπολογισμό και ελλιπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, όπως αναφέρει το περιοδικό Focus, ενώ το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftwoche αναφέρει ότι οι προετοιμασίες για την εκταμίευση είναι σε εξέλιξη παρότι οι όροι αξιολογούνται ως «μη απολύτως εκπληρωμένοι».

«Η έκθεση της Τρόικα θα είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένη ώστε η πολιτική να μπορέσει να αποδεσμεύσει τους πόρους», επεσήμανε το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ethnos.gr