Μέρκελ: Οι πλούσιοι Έλληνες να στηρίξουν την πατρίδα τους

Την άποψη ότι είναι καίριο οι πλούσιοι Έλληνες να στηρίξουν την πατρίδα τους, εξέφρασε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, η Άγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Παράλληλα έκανε λόγο για στενότερο πολιτικό συντονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τα τέλη του έτους και για μηχανισμούς που θα βοηθούν τις χώρες του ευρώ οι οποίες δεν είναι ανταγωνιστικές.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης πως κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι η ίδια επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Αναφερόμενη γενικότερα στην Ε.Ε., πρόσθεσε ότι έως τα τέλη του έτους θα πρέπει η Ευρώπη να συμφωνήσει για στενότερο πολιτικό συντονισμό και μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεών της.
“Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Μια και αυτή η κρίση πρέπει να λυθεί ως επί το πλείστον πολιτικά, χρειάζεται να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε επαρκώς όταν δημιουργήθηκε το ευρώ, κυρίως να έχουμε περισσότερο συντονισμό και λογοδοσία”, υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι η Γερμανία δεν επικεντρώνεται μόνο στη μείωση του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και στην ενίσχυση της εγχώριας κατανάλωσης για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μειωθεί το χρέος γιατί οι επενδυτές ανησυχούν ότι ίσως δεν πάρουν πίσω τα χρήματά του
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι απαιτούνται περισσότεροι δεσμευτικοί μηχανισμοί για να βοηθούνται οι χώρες της ευρωζώνης που δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικές, ενώ τόνισε και την ανάγκη να διασφαλιστεί η δημοκρατική νομιμοποίηση των όποιων αποφάσεων ληφθούν.
Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την στήριξή της προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, για την τραπεζική εποπτεία, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε» με πολύ γρήγορες κινήσεις και ότι αυτό που μετράει είναι να γίνουν αξιόπιστα βήματα. Προέβλεψε πάντως ότι δεν είναι πιθανό να έχει δημιουργηθεί μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2013, ένα λειτουργικό εποπτικό όργανο για τις τράπεζες.

ΠΗΓΗ

One Comment to “Μέρκελ: Οι πλούσιοι Έλληνες να στηρίξουν την πατρίδα τους”

Αρέσει σε %d bloggers: