«Κλείδωσαν» οι μειώσεις συντάξεων

Βρέθηκε «κοινός τόπος» με την Τρόικα (και κανείς δεν διερωτάται….)

Τη λίστα με τα μέτρα που κατ’ αρχήν αποδέχεται παρέδωσε στον Γιάννη Στουρνάρα η Τρόικα. Την ώρα αυτή όμως συζητούν με τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας για τα επιπλέον μέτρα που δεν την ικανοποιούν -και στη θέση των οποίων μπορεί να απαιτηθούν άλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 το βράδυ του Σαββάτου και εν όψει της αναχώρησής της από την Αθήνα, η Τρόικα παρέδωσε κείμενο με τα κοινά αποδεκτά μέτρα, στα οποία φαίνεται πως γίνονται δεκτές οι περισσότερες από τις περικοπές που έχουν προτείνει τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας.

Ωστόσο, γίνονταν συνεχείς συσκέψεις μέχρι και το πρωί της Κυριακής, σε μια προσπάθεια μήπως πειστούν οι ελεγκτές να μην ανοίξει νέα «τρύπα» στο πακέτο, πετώντας έξω πολλά από τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος που μετέχει στις συσκέψεις, «υπάρχει καλή χημεία τις τελευταίες ημέρες, συμφωνούμε σε πολλά». Αν και διαπιστώνει πως «υπάρχει συμφωνία σε ένα μέρος των 11,5 δισ. ευρώ», το σίγουρο είναι πως ένα επίσης μεγάλο μέρος (ίσως και μεγαλύτερο) παραμένει στον αέρα.

Ωστόσο, τώρα το «μπαλάκι» πέφτει στα άλλα υπουργεία, για να βρουν να κόψουν επιπλέον δαπάνες τους και να αποφευχθούν  πιέσεις για συμπληρωματικά μέτρα από τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας για περικοπές μισθών και συντάξεων, «μαχαίρι» στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων και απολύσεις αναπληρωτών καθηγητών.

«Όλα τα υπουργεία συνεισέφεραν, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο» σχολίαζε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

πηγη

One Comment to “«Κλείδωσαν» οι μειώσεις συντάξεων”

Αρέσει σε %d bloggers: