Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ ήξερε την αποτυχία στην Ελλάδα

Τη δήλωση αυτή του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, δημοσιεύσε εχθές η εφημερίδα New York Times, προκαλώντας αίσθηση.

Την άποψη ειδικών ότι ουδέποτε ήταν εφικτοί οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, επικαλείται άρθρο των Ρέιτσελ Ντονάντιο και Σούζαν Ντάλεϊ στους New York Times, σύμφωνα με τους οποίους οι πιέσεις που δέχθηκε η χώρα να το υλοποιήσει έβλαψαν σοβαρά την οικονομία της.

To δημοσίευμα επικαλείται επίσης τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ότι στο Ταμείο ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί διότι δεν υπήρχε κάποιο επιτυχημένο παράδειγμα.
Ο κ. Ρουμελιώτης φέρεται ακόμα να ανέφερε ότι επειδή η Ελλάδα είναι στο ευρώ δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, όπως το ΔΝΤ σύστηνε σε άλλες χώρες στις οποίες είχε παρέμβει.

Η εφημερίδα επισημαίνει και ότι από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, η υπομονή φαίνεται να εξαντλείται, όπως εξαντλούνται για την Ελλάδα τα χρονικά περιθώρια, αν και προσθέτει ότι κατά πολλούς πρόκειται απλώς για διαπραγματευτικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με τους New York Times η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο λόγω των διαφωνιών που εκφράζονται στους κόλπους της τρόικας. «Η τρόικα δεν είναι μια ομοιογενής ομάδα, οι απόψεις διαφέρουν» δήλωσε στην εφημερίδα ο αναπληρωτής διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου Bruegel, Γκουντράμ Βολφ.

Κοντολογίς ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης – έως πρόσφατα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ – ΟΜΟΛΟΓΕΙ και Κυνικά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ τα εξής:

«Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή πως αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν είχαμε ούτε ένα επιτυχές παράδειγμα»…

Λέει κι αυτό το λίαν ενδιαφέρον:
«Το επιχείρημα, που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα – και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη – είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»…

«Αν και η Αθήνα απέτυχε οικτρά στο συγκεκριμένο μέτωπο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας»…

Αν υπάρχει Ε Ι Σ Α Γ Γ Ε Λ Ε Α Σ αυτήν την ώρα ως βάρδια υπηρεσίας πρέπει να καλέσει τον κ. Ρουμελιώτη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει…

Και αν η απάντησή του παραμένει θετική ,αμέσως μετά να ζητήσει τη άρση Ασυλίας του Γ.Παπανδρέου , και τη σ ύ λ λ η ψ η του άσχετου Γ.Παπακωνσταντίνου . και ΟΛΩΝ εκείνων όσων συμμετείχαν στην υποδουλωση της Εκλλάδας στο ΔΝΤ.

Τα ψέματα τελείωσαν, η ΑΛΗΘΕΙΑ φαίνεται μέρα με την ημέρα, και το ΓΟΥΔΗ μπορεί να …ευπρεπισθεί για να δεχθεί τους πατριδοκτόνους.

Οι ΄ΕΛΛΗΝΕΣ που αυτοκτονούν ή πεθαίνουν από τον μαρασμό, την απελπισία και την απόγνωση ΖΗΤΟΥΝ την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, πριν οι τελευταίοι την κάνουν με ελικόπτερο ή αεροπλάνο προς τις ΗΠΑ….

Υγ.: Επίσης δε πρέπει να ξεχνάμε και την δήλωση του σχετικά για την μη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους: Συγκεκριμένα είχε δηλώσει τα παρακάτω:
Το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Γιατί έχουν γίνει κάποιες υποθέσεις εργασίας, οι οποίες είναι αμφισβητούμενες.
Δηλαδή το χρέος θα είναι βιώσιμο λέει το ΔΝΤ αν το 2014 έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 2% – 3% μέχρι το 2020, εάν έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% -5% του ΑΕΠ πάλι μέχρι το 2020. Αυτά τα νούμερα δεν έχουν επαληθευτεί σε καμία χώρα του κόσμου
”.

Όλα αυτά φυσικά τα γνωρίζουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ, αλλά δεν τα λένε και δεν κάνουν τίποτα… για να τα αποτρέψουν.
Μάλλον άλλα μας λένε ότι, είναι ευλογία, ότι είναι αναγκαίο, ότι είναι μονόδρομος, ότι θα καταστρεφόμαστε χωρίς αυτό, ότι θα πάμε στην δραχμή χωρίς αυτό, κλπ

Tι θέλει να μας πει έμμεσα εδω ο κ. Ρουμελιώτης…ότι αφού το χρέος δεν είναι βιώσιμο το χρέος.. πάμε σε χρεοκοπία

Πηγή: RAMNOUSIA

2 Comments

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.