Ηλιακό ψυγείο από Frigoglass και Coca-Cola 3E

Το νέο επαγγελματικό ψυγείο SolarActivator 700, το οποίο παράγει ψύξη με ηλιακή ενέργεια, ανέπτυξε η Frigoglass σε συνεργασία με την Coca-ColaΤρία Έψιλον. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση επαγγελματικής ψύξης που αποτελείται από ένα ψυγείο Activator 700, έναν ηλιακό συλλέκτη και μια βάση που στηρίζει το συλλέκτη.

Το SolarActivator χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, όπου φιλοξενήθηκαν οι αγώνες του UEFA Euro Cup 2012.

Η νέα αυτή λύση μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο ελάχιστο, αφού η κύρια πηγή ενέργειας είναι ο ήλιος. Το ψυγείο λειτουργεί με μπαταρίες, που τροφοδοτούνται από τον ηλιακό συλλέκτη, ο οποίος είναι τοποθετημένος πάνω στη βάση. Μόνο σε περίπτωση ελλιπούς ηλιοφάνειας το ψυγείο τροφοδοτείται εναλλακτικά με ρεύμα.

Το Activator 700 είναι μέρος της σειράς Ecocool και ως εκ τούτου χρησιμοποιεί φυσικά ψυκτικά υλικά και φυσικά υποκατάστατα κατά τη διαδικασία μόνωσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται στο ελάχιστο η επίδραση στο περιβάλλον.

Το ηλιακό ψυγείο όχι μόνο μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, αλλά παρέχει τη δυνατότητα στους λιανέμπορους να μειώσουν το ενεργειακό κόστος τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα την προώθηση των προϊόντων τους και τις πωλήσεις τους. Το SolarActivator αποτελεί, επίσης, ιδανική λύση για απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κύριος Tom Aas, ICM Chief Operating Officer της Frigoglass δήλωσε σχετικά: «Πιστοί στη δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζουμε να επενδύουμε σε καινοτόμες τεχνολογίες ψύξης που αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μειώνουν το αποτύπωμα του άνθρακα. Η γόνιμη συνεργασία μας με την Coca-Cola Τρία Έψιλον αλλά και η τεχνογνωσία από την ανάπτυξη λύσεων με οικολογικό προσανατολισμό όπως η σειρά Ecocool και η EcoCantina συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία του SolarActivator 700. Συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική αλλά και την πίστη να δημιουργούμε με σεβασμό στο περιβάλλον, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων μας».

πηγη

1 Comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.