Με εντολή Σαμαρά η επέμβαση των ΜΑΤ! Σιωπηλοί θεατές Κουβέλης- Βενιζέλος

Με εντολή του πρωθυπουργού έγινε, σύμφωνα με διαρροή που έκανε το Μαξίμου, η επέμβαση των ΜΑΤ… για να ανοίξει, με τη βία, το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.

Ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε από τους υπουργούς Εργασίας και Δημόσιας Τάξης να συντονιστούν ώστε να δοθεί λύση, ενώ λέγεται πως τηλεφώνησε και με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη.

«Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο» φέρεται να είπε.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν πως ο κ. Σαμαράς θεωρεί ύψιστης σημασίας, για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή, το δικαίωμα στην εργασία και ότι η κυβέρνηση θα προασπίσει αυτό το δικαίωμα με κάθε τρόπο.

Kατόπιν αυτών των εξελίξεων, η διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας αποφάσισε να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της Μονάδας Ασπροπύργου.

Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν στο ΑΜΠΕ ότι μετά την απόφαση της Πολιτείας να αποκαταστήσει την νομιμότητα, εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την υποβολή αιτήματος ομαδικών απολύσεων και την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας.

Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την επέμβαση των ΜΑΤ:
«Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευτούν και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη συμπεριφορά τους, να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας».

Ήξεις αφίξεις από την «αριστερή συνιστώσα», όπως αυτοχαρακτηρίζονται τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ. «Οι εξελίξεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποκτούν δραματικό χαρακτήρα. Το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά ώστε να υπάρξει άμεση λύση, το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση.

Η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις. Πρέπει να υπάρξει λύση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση.

Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται.

Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα».

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Δικαιοσύνης Αντ.Ρουπακιώτη, καθώς και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποίησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και κατήγγειλε τον επιχειρηματία «που θέλει τους χαλυβουργούς δούλους να δουλεύουν 4 ώρες την ημέρα με 450 ευρώ το μήνα».

ΠΗΓΗ