«Πολύ επικίνδυνη η κατάσταση» για την Ευρωζώνη, λέει ο Φινλανδός πρωθυπουργός

Ελσίνκι
Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη «είναι πολύ επικίνδυνη» και τόσο κρίσιμη όσο το Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα βρισκόταν προ των θυρών της τρόικας, αναφέρει ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γιούρκι Κάταϊνεν.
«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, πολύ επικίνδυνη» είπε ο Κάταϊνεν σε συνέντευξή του στη φινλανδική Helsingin Sanomat. Η Ευρωζώνη, υποστηριξε, βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη κατάσταση όσο το Μάιο του 2010, οπότε και η Ελλάδα χτυπούσε την πόρτα της τρόικας.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς «τι χάος θα επέφερε κατάρρευση της Ευρωζώνης».

«Όμως, δεν εργαζόμαστε για διάλυση της Ευρωζώνης, αλλά δουλεύουμε καθημερινά για διατήρησή του και για διατήρηση της συμμετοχής της Φινλανδίας» τόνισε. Το τελευταίο σημείο αναφέρεται σαφώς σε σχόλια πως το Ελσίνκι δεν είναι διατεθειμένο να μείνει με κάθε κόστος στο ευρώ.

Η Φινλανδία, η μοναδική σκανδιναβική χώρα μέλος της Ευρωζώνης και μία από τις λίγες πλέον χώρες των «17» με πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ», ζητά εγγυήσεις από την Ισπανία για να συνεισφέρει στο πακέτο στήριξης στη Μαδρίτη.

Newsroom ΔΟΛ

πηγη