Αίμα κυλάει στους δρόμους

Άφωνη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τη ματωμένη λίστα των αυτοκτονιών να μακραίνει μέρα με τη μέρα. Συμπολίτες μας, υπό το βάρος της οικονομικής εξαθλίωσης και του βρόχου των χρεών, που σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από το λαιμό τους, επιλέγουν την αυτοκτονία για να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Απρίλη, όταν ο 77χρονος φαρμακοποιός Δημήτρης Χριστούλας, έστειλε – από την πλατεία Συντάγματος – με τον πιο ηχηρό τρόπο, ένα μήνυμα προς τις κυβερνήσεις του Μνημονίου. Μέρα μεσημέρι, έστρεψε ένα όπλο στον κρόταφό μου και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, τράβηξε την σκανδάλη, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.

«Δεν βλέπω άλλη λύση από την αυτοκτονία, πριν αναγκαστώ να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου», είχε γράψει στο σημείωμα που άφησε, προκαλώντας οργή και συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Έκτοτε κύλησε πολύ αίμα στους δρόμους, καθώς – βάσει της έρευνας του spirospero.gr – το τελευταίο τρίμηνο έχουν επιλέξει το απονενοημένο διάβημα, πάνω από 60 Έλληνες, στις περισσότερες περιπτώσεις για οικονομικούς λόγους. Στην Ελλάδα του μνημονίου, ένας άνθρωπος αυτοκτονεί κάθε 36 ώρες!

«Γενοκτονία!!! Αυτοκτονίες , μετανάστευση, μ μειώσεις γεννήσεων, τελικά κατάφεραν και μας ξεκλήρισαν!», γράφει αναγνώστης του spirospero.gr

πηγη: spirospero.gr