Συνήγορος του Πολίτη: «Όχι άλλα χαράτσια»

Σε ανακοίνωση – καταπέλτη προχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη, με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις.

«Οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις πλήττουν εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί με τον συνήθη φόρο εισοδήματος και υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες ευπαθών ομάδων πολιτών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Τα φορολογικά βάρη πρέπει να κατανέμονται στους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η κατανομή δηλαδή του φορολογικού βάρους θα πρέπει να γίνεται όχι με οριζόντια μέτρα, αλλά με την έννοια της ισότητας στη φορολογική προσπάθεια», τόνιζε η ανεξάρτητη αρχή με επιστολή της, τον περασμένο Ιανουάριο προς τον υπουργό Οικονομικών.

Από τις μέχρι σήμερα αναφορές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη, προκύπτει ότι χιλιάδες νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα εν μέσω συνεχόμενης μείωσης εισοδήματος. Οι πολίτεςαδυνατούν να συνεισφέρουν περαιτέρω στα φορολογικά βάρη, ορισμένοι μάλιστα αντιμετωπίζουν καιπρόβλημα βιοπορισμού.

ΠΗΓΗ

1 Comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.