Η Ευρώπη θέλει τον…υπουργός της

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε σήμερα ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη έναν υπουργό Οικονομικών.»Δημιουργήσαμε μια νομισματική πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η νομισματική πολιτική πρέπει να αντιστοιχεί με μια κοινή οικονομική πολιτική. Γι’ αυτό το λόγο χρειαζόμαστε ένα κοινοβούλιο, μια κυβέρνηση και κάτι που θα αντιστοιχεί σε έναν υπουργό Οικονομικών», δήλωσε ο γερμανός υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο της Έσσης. Και πρόσθεσε:

«Η τρέχουσα κατάσταση στην οποία όλες οι αποφάσεις που αφορούν τα δημοσιονομικά πρέπει να επικυρώνονται από τα εθνικά κοινοβούλια δεν μπορεί να διαρκέσει μακροπρόθεσμα».

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε επίσης την ανάγκη αλλαγής των ευρωπαϊκών θεσμών και τη δημιουργία μιας πραγματικής πολιτικής ένωσης.

Τη δεκαετία του 1990 «είχαμε πει: αφήστε μας να ξεκινήσουμε μια νομισματική ένωση. Και μια μέρα θα έρθει ο καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα», τόνισε ο γερμανός υπουργός και συμπλήρωσε: «τώρα πρέπει (…) να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με μια ακόμη καλύτερη δομή για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές πολιτικές».

πηγη