Χωρίς Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπανδρέου και τέσσερις υπουργούς ορκίστηκε η Βουλή

Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Για πρώτη φορά από την τελετή απουσιάζει ο πρωθυπουργός, αφού οι γιατροί δεν επέτρεψαν στον Αντώνη Σαμαρά -που πρόσφατα χειρουργήθηκε- να μεταβεί στη Βουλή.

Εκτός όμως από τον πρωθυπουργό, από την ορκωμοσία απουσίαζαν και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Ανάπτυξης και υποδομών Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες και συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρώτος τη τάξει υπουργός που εκπροσωπεί την κυβέρνηση είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Απόντες ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέβηκε στα έδρανα για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας δε φίλησε το σταυρό, έσκυψε απλώς το κεφάλι, ενώ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαιρέτισε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο.

πηγη