Κλείνουν τα ελληνικά σχολεία στην Γερμανία

Η αρχή του τέλους των ελληνόφωνων γυμνασίων και λυκείων της Γερμανίας έγινε στις 19 Νοεμβρίου του 2011, όταν εκδόθηκε ο νόμος 4027 του ίδιου έτους που αφορούσε στην «Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες  διατάξεις».

 

Αν και ο νόμος ήταν πολυσέλιδος, κάποια πράγματα τα έλυσε σε μία ρίγα :

 

  Για όσους δεν γνωρίζουν, το ν.δ. 695 του 1970, που καταργήθηκε,  ίδρυε και αναγνώριζε ελληνικά γυμνάσια και λύκεια στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, που υποδέχονταν τότε ορδές τους Έλληνες μετανάστες που αναζητούσαν μακριά από την χώρα τους καλύτερη τύχη.

Σήμερα που και πάλι οι Έλληνες ετοιμάζουν βαλίτσες και αναχωρούν για λόγους που δεν διαφέρουν πολύ από εκείνους που τους οδηγούσαν τότε στην ξενιτιά, το ελληνικό κράτος που τους «κουνάει το μαντίλι», στερεί από τα ελληνόπουλα την δυνατότητα εγγραφής σε ελληνικά σχολεία.

Αν στις 13 Νοεμβρίου έγινε η Αρχή του τέλους με τον νόμο που προβλέπει την κατάργηση του ελληνικού Λυκείου ως βαθμίδα εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2012-2013, τα παρακάτω έγγραφα του υπουργείου Παιδείας με ημερομηνία 30/05/2012 σφραγίζουν την πόρτα στα ελληνικά Λύκεια της Γερμανικής ξενιτιάς.

Το υπουργείο παιδείας κουνάει το δάχτυλο σε προξενικές αρχές και φορείς, θυμίζοντάς τους ότι τα ελληνικά σχολεία «απαγορεύεται να δέχονται μαθητές για εγγραφή σε κάθε τάξη.»

πηγη

1 Comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.