Μέρκελ: “Οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν τα λάθη των πολιτικών”(video)

Αν και επιχείρησε να εμφανιστεί πιο συγκαταβατική και με περισσότερη κατανόηση, η Αγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ήταν για άλλη μια φορά κάτι παραπάνω από σαφής: η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος είναι μονόδρομος για την Ελλάδα.

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πληρώσει τα λάθη δεκαετιών των πολιτικών του, σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία δήλωσε ότι καταλαβαίνει «τον πόνο των Ελλήνων».Υπογράμμισε ωστόσο ότι και οι Ελληνες θα πρέπει να καταλάβουν ότι έγιναν τεράστια λάθη στο παρελθόν τα οποία πρέπει σήμερα να διορθωθούν. Τόνισε μάλιστα ότι σε προσωπικό επίπεδο θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για ποιο λόγο οι Έλληνες πρέπει να υποφέρουν τόσο πολύ, η κυρία Μέρκελ απάντησε πως, «καταλαβαίνουμε τον πόνο των Ελλήνων, αλλά πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών του παρελθόντος». Η ίδια, όπως είπε, θα παλέψει «να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν τα λάθη των πολιτικών».

ΠΗΓΗ

1 Comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.