Με πρήξατε!

Οι δυό σας και τα ΜΜΕ που σας αβαντάρουν προεξάρχοντος του γραφείου τύπου και των δύο, το ΜΕΓΚΑλο κανάλι, που ανήγαγαν το θέμα του ντιμπέιτ σε κυρίαρχο.
Όλα τα πραγματικά σοβαρά θέματα πήγαν στο περιθώριο, οι άνεργοι, οι νεόπτωχοι, οι μισθοί και οι συντάξεις, η υγεία, η παιδεία, η άμυνα, οι ληστρικοί φόροι, η αδυναμία της μέσης οικογένειας να συντηρηθεί, οι ολοένα και χειρότερες συνθήκες εργασίας (για τους τυχερούς που έχουν ακόμα δουλειά) και χίλια δυό άλλα, και βαλθήκατε να μας πείσετε ότι το σημαντικότερο είναι το αν θα καθήσετε σ’ ένα τραπέζι απέναντι στους ΔΙΚΟΥΣ σας εκλεκτούς δημοσιογράφους και οι απαντήσεις που θα δώσετε σε προκαθορισμένες και εγκεκριμένες ερωτήσεις, με παράλληλους μονολόγους, με μεγαλοστομίες και αοριστολογίες.Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι οι Τρεμοκαψοπρετεντέρηδες θα αναφερθούν σε θέματα που καίνε;
Σε ότι και να πείτε στο στημένο παιγνίδι, μια απάντηση έχει ήδη δοθεί. Από τον ΟΟΣΑ που ανακοίνωσε ότι οι Έλληνες έχουν χάσει τον τελευταίο χρόνο το 23,1% του εισοδήματός τους, που αν ληφθεί υπ’ όψη και ο πληθωρισμός, το ποσοστό ξεπερνάει το 25%.

Αυτό και μόνο είναι αρκετό να καταδείξει τα αποτελέσματα της δικομματικής λεηλασίας. Όμως παρ’ όλ’ αυτά, τα απολύτως ευδιάκριτα αλλά και κατανοητά, η αλητεία εξακολουθεί να περισσεύει μασκαρεμένη με τα φτιασίδια της πολιτικής. Κι ακούς στην ΕΤ3 τον Καρτάλη του ΠΑΣΟΚ να εφορμά (κατά το επίθετό του) εναντίον της Αριστεράς που κατά την προσφιλή τους προπαγάνδα, θέλει να οδηγήσει τη χώρα όχι στη δραχμή, αλλά στο γρόσι.

Ξέρει βέβαια ο αλητήριος ότι το γρόσι πια δεν υφίσταται, αλλά έχει άλλη σημειολογία, προκαλεί άλλα συναισθήματα και κυρίως τον φόβο πάνω στον οποίο αυτός ο ελεεινός και το κόμμα του (αλλά και το άλλο κόμμα) έχουν επενδύσει πολλά – τι πολλά; – τα πάντα.

Και η Αλέκα από την άλλη, δεν δέχεται καμιά συνεργασία με κανέναν γιατί το ΚΚΕ είναι κάτι ξεχωριστό ενώ οι άλλοι «δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι είναι».

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κι αν ακόμα δεχτεί το κόμμα διερευνητική εντολή, θα την επιστρέψει αμέσως. Κι από την επομένη «θα βρίσκεται πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή». Θα αρκείται δηλαδή στην ικανοποίηση ότι οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα είναι μεγαλύτερες των άλλων, ενώ μια ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά θα έχει χαθεί.

Αλλά ξέχασα, το ΚΚΕ δεν είναι Αριστερά.

Πηγή: 

1 Comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.