Λ. Κατσέλη: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούν τη χώρα σε στάση πληρωμών!

Γράφει ο Αιας
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς βουλιάζουν στο βούρκο των ανομημάτων τους, βουλιάζει και ο πολιτικός τους λόγος στο ψεύδος, στην ανοησία και τελικά στον παραλογισμό. Ψευδεπίγραφο το δίλημμα: Ή ψηφίζετε το μνημονιακό ζεύγος (της συμφοράς) ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ή θα οδηγηθεί η χώρα στην ακυβερνησία. Και φυσικά παιδαριώδες το ψευτοδίλημμα: «Ευρώ ή δραχμή».

Σαφής, συγκροτημένη και κυρίως ειλικρινής η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκα Κατσέλη, με το κύρος της διεθνώς αναγνωρισμένης οικονομολόγου, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Ελπίδα στο εφιαλτικό τούνελ αυτού του μνημονίου δεν μπορεί να υπάρξει. Θα βαθύνει η κρίση και θα οδηγηθεί η χώρα σε στάση πληρωμών».

Είναι βέβαιο, πως εάν οι πολίτες επιλέξουν την αυτοκτονία τους, τότε Βενιζέλος και Σαμαράς, ως αυθεντικοί εκφραστές της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν, θα εξαθλιώσουν και τη μέση οικογένεια, θα αποσταθεροποιήσουν ακόμη περισσότερο την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική, θα υπονομεύσουν τη δημοκρατία και θα περιορίσουν την εθνική κυριαρχία.

Εχουν κατοχυρώσει τα συμφέροντα των δανειστών, απεμπολώντας το δημόσιο συμφέρον! Με την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Κεντρικής Τράπεζας από το δικαίωμα ασυλίας, παρέχεται στους δανειστές η δυνατότητα κατάσχεσης τόσο της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, όσο και περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου δεν διαπραγματεύτηκαν απολύτως τίποτα και υπέγραφαν όχι μόνον αυτά που τους διέταζαν οι τροϊκανοί, αλλά και αυτά που απαιτούσαν οι ντόπιοι συνεργάτες τους!

Η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκα Κατσέλη, υποστήριξε ότι κατά τη θητεία της στα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας υπήρξαν συγκρούσεις τόσο με συναδέλφους της, λόγω διαφορετικής αντίληψης για την πολιτική, όσο και με τράπεζες.

«Η Κοινωνική Συμφωνία -τόνισε- είναι πανέτοιμη για τις εκλογές και φιλοδοξεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Να υψώσει ανάχωμα στο μονόδρομο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και να προτάξει με τη ρεαλιστική προοδευτική πρότασή της ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου της χώρας από την κρίση».

πηγη

1 Comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.