Μανιφέστο από τον Καζάκη για διαγραφή του χρέους

Μανιφέστο από τον Καζάκη για διαγραφή του χρέους

Τι αποκαλύπτει με συνέντευξή του στην “Π”

Μονομερή διαγραφή του χρέους από την επομένη κιόλας των εκλογών για να βγει η χώρα από την «Κατοχή» όπως την ονομάζει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο το μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου και ιδρυτικό μέλος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης.
Ο κ. Καζάκης βρέθηκε στο Ηράκλειο για περιοδείες και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος, αλλά και για τη διεξαγωγή περιοδειών με αφορμή τις εκλογές, ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική εναντίον των δυνάμεων του Μνημονίου. 
Υπενθυμίζεται πως στο ψηφοδέλτιο του «Όχι», συμμετέχουν οι Τερέζα Βαλαβάνη, Νίκος Λαμπρινός, Χρήστος Τρίαρχης, Γιώργος Κουνενάκης, Νίκος Κατζηλάκης και Αθανάσιος Ντελής.
Χθες το βράδυ μάλιστα ο κ. Καζάκης μίλησε στα «Λιοντάρια», ενώ σε συνέντευξη του στην «Π» κάνει λόγο για τις καταστροφικές επιλογές του Μνημονίου, την πορεία εξόδου από την κρίση, αλλά και τη συμπεριφορά που θα έπρεπε κανονικά να έχουν οι βουλευτές σεβόμενοι τον ελληνικό λαό.

Ερ.: Για ποιο λόγο το Εθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο κατεβαίνει στις εκλογές;

Απ.: Νομίζω ότι έπρεπε στις εκλογές ν’ ακουστεί και μια αντικατοχική φωνή. Ακούγονται πολλές μνημονιακές και αντιμνημονιακές φωνές, αλλά δεν υπάρχει καμία αντικατοχική φωνή. Γι’ αυτό είπαμε να κάνουμε εμείς την πρωτοτυπία, έστω κι αν είναι δύσκολες οι συνθήκες ειδικά για μας, διότι δεν ήμασταν αρκούντως έτοιμοι ώστε να δώσουμε τη μάχη όπως έπρεπε. Δεν έχει καμία σημασία, διότι οι μάχες δεν δίνονται μόνο όταν είσαι έτοιμος, αλλά όταν σε καλεί ο κόσμος να τις δώσεις. εμείς θέλουμε να ακουστεί ότι μιλάμε για Κατοχή, ότι μιλάμε για δωσίλογους , μιλάμε για Τσολάκουγλου, οι οποίοι πουλούν, υποθηκεύουν κι εκποιούν τη χώρα.

Ερ.: Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών είναι τόσο σημαντική; Τι θα φέρει μια πιθανή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ;

Απ.: Θα φέρει κατ’ αρχήν την εφαρμογή των ρυθμίσεων του Μνημόνιου που έχουν περάσει, παράνομα βεβαίως από τη Βουλή, κι έχουν υπογράψει η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου και η συγκυβέρνηση. Κι αυτές οι συμφωνίες είναι πολύ χειρότερες από αυτές που έχει υποστεί η χώρα μέχρι τώρα από το Μάιο και μετά. Από τις 7 Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου πρέπει να πάρουμε 27 νέα μέτρα που θα αποφέρουν 14,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό είναι περίπου το 50 % της δαπάνης μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, ή περίπου το 15 % της συνολικής δαπάνης της ελληνικής οικονομίας για μισθούς και συντάξεις. Άρα μιλάμε για μια περαιτέρω τρομακτική συρρίκνωση του εισοδήματος, η οποία όχι μόνο δεν θα είναι η μόνη, αλλά θα είναι η αρχική φάση εφαρμογής του Μνημονίου 2. Αυτό θα κρατήσει μέχρι το 2015 κι όποιος κατορθώσει να αντέξει μέχρι τότε θα είναι ευτυχής να πει ότι επέζησε.

Ερ.: Η δική σας πρόταση απέναντι στη λύση του Μνημονίου ποια είναι; Τι απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι εφόσον δεν εφαρμοστεί το Μνημόνιο θα επέλθει η καταστροφή της χώρας;

Απ.: Η καταστροφή θα έρθει με την εφαρμογή του Μνημονίου και των προαποφασισμένων συμφωνιών. Σε καμία άλλη περίπτωση η χώρα δεν καταστρέφεται. Καταστρέφεται μόνο όταν τις επιβάλλονται συγκεκριμένες πολιτικές κι επιλογές. Αυτή τη στιγμή στον ελληνικό λαό επιβάλλεται ένας μονόδρομος, ο οποίος τον έχει οδηγήσει και θα εξακολουθήσει να τον οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή; Πώς είναι δυνατόν μια κοινωνία να επιβιώσει με 180 ευρώ βασικό μισθό ή με 120 ευρώ βασική σύνταξη, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο 2; Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να καταγγείλουμε τις συμφωνίες και να κηρύξουμε το χρέος παράνομο, εφαρμόζοντας μια παράλληλη ελεγχόμενη οικονομία, ώστε να μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα ανάταξης της οικονομίας.

Ερ.: Τι διαφορετικό θα μπορούσατε να κάνετε εσείς αν κυβερνούσατε τη χώρα, είτε μόνοι είτε με συγκυβέρνηση αριστερών δυνάμεων;

Απ.: Υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε. Αντί για την υπογραφή του PSI θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε μονομερή διαγραφή του χρέους, χωρίς τα χρηματοοικονομικά ανταλλάγματα που καλούμαστε να πληρώσουμε στους τραπεζίτες, τα οποία ανέρχονται σε 120 δισεκατομμύρια. Εφόσον λοιπόν δεν θα είχαμε ανάγκη το δανεισμό για να πληρώσουμε τα χρηματοοικονομικά ανταλλάγματα, δεν θα υπήρχε και λόγος να υπογράψουμε Μνημόνιο νούμερο 2. Σ’ αυτές τις συνθήκες το χρέος θα μειωνόταν σημαντικά και επιπλέον δεν θα υπήρχε λόγος να υπογράψουμε καμία δανειακή σύμβαση. Κι είναι μια λύση που μπορούμε να εφαρμόσουμε από την επομένη κιόλας των εκλογών.

Ερ.: Τι μπορούν να προσφέρουν διαφορετικό οι υποψήφιοι βουλευτές σας, εφόσον εκλεγούν στη νέα κυβέρνηση;

Απ.: Κατ’ αρχήν ένας βουλευτής του ΕΠΑΜ είναι ένας βουλευτής που προέρχεται κι εξαρτάται από το λαό.

Για εμάς βουλευτής που υποστηρίζεται από εμάς σημαίνει ότι διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες λειτουργίας. Θεωρεί υποχρεωτική τη λογοδοσία στους εκλογείς του, θεωρεί υποχρεωτική τη δυνατότητα ανάκλησης του, θεωρεί υποχρεωτικό το να συνδέει τον κοινοβουλευτικό αγώνα με τον αγώνα του λαού. Παράλληλα θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του να είναι εκπρόσωπος κι όχι αντιπρόσωπος του λαού.

Αυτά είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός δικού μας βουλευτή. Όταν απαιτεί ο ελληνικός λαός να παραιτηθείς, παραιτείσαι! Δεν μπορεί να φωνάζει όλος ο ελληνικός λαός να παραιτηθούν οι βουλευτές κι αυτοί να σφυρίζουν αδιάφορα για να παίρνουν τη βουλευτική αποζημίωση τους. Χρειάζεται μια παρουσία βουλευτών τύπου Ταϊβάν.

ΠΗΓΗ