ΕΣΘ: Πτώση 40% του τζίρου την περίοδο του Πάσχα

Απογοητευτική ήταν η κίνηση της αγοράς της Θεσσαλονίκης την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς σε έρευνα που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκηςκαταγράφηκε μείωση τζίρου που προσεγγίζει ακόμη και το 40%.

Ειδικότερα, στην περιοχή του ιστορικού κέντρου το 98% των καταστηματαρχών δηλώνει πτώση του τζίρου του κατά 37%. Στην περιοχή της Εγνατίας – Ιων. Δραγούμη και Βενιζέλου το 100% των ερωτηθέντων είδε μείωση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστό 35%. Στην περιοχή της Τσιμισκή – Αγ.Σοφίας – Μητροπόλεως – Προξ. Κορομηλά το 97% των καταστηματαρχών έχει 37% πτώση στο τζίρο του σε σχέση με πέρυσι. Στην περιοχή της Ερμού – Βασ. Ηρακλείου – Δημ.Γούναρη, το 100% των ερωτηθέντων δηλώνει αρνητική μεταβολή του τζίρου του σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστό κατά μέσο όρο 40%.

Εξίσου απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν επιχειρήσεις εκτός ιστορικού κέντρου, αφού στη δυτική Θεσσαλονίκη το 100% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υπήρξε αρνητική μεταβολή του τζίρου σε ποσοστό 35% και στην ανατολική Θεσσαλονίκη το 100% των εμπόρων δηλώνει αρνητική μεταβολή του τζίρου κατά 37%.

πηγη