ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Τα νέα δεν είναι καλά για το δικομματισμό. Ποτέ πριν μια καινούρια πολιτική κίνηση σαν αυτή του Πάνου Καμμένου δεν έφτασε σε διψήφια δημοσκοπικά ποσοστά μέσα σε ένα μήνα όπως τώρα που δείχνει εκλογική επιρροή της τάξεως του 11% σε δημοσκόπηση της VPRC! Πρακτικά η πολιτική κίνηση του Πάνου Καμμένου λαμβάνει διαστάσεις «τσουνάμι» που απειλεί να πνίξει όχι μόνο της ΝΔ του Μνημονίου, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να πέρασει και το ΠΑΣΟΚ!

Η εκλογική δύναμη της ΝΔ εμφανίζεται κουτσουρεμένη στο 22,5%. Η δημοσκόπηση είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων.

H δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Aπό την δημοσκόπηση δεν προκύπτει αυτοδυναμία σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και οι δύο δεν συγκεντρώνουν μαζί 151 έδρες! Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση στην οποία καταγράφεται αυτό και διαφορετικής εταιρείας.

Με μειωμένα ποσοστά εμφανίζεται και η Δημοκρατική Αριστερά του Φ.Κουβέλη, η οποία πλέον είναι στο 11%. Οι δηλώσεις περί «σεβασμού σε ότι έχει υπογραφεί για το Μνημόνιο» που τον δείχνουν σε «εφεδρεία» των μνημονιακών δυνάμεων, σίγουρα του έχουν κάνει ζημιά.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3% οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Είναι σαφές ότι η εκλογή του Ε.Βενιζέλου θεωρείται «ως μη γενόμενη», τουλάχιστον σε επίπεδο εκλογικής επιρροής. Στην δημοσκόπηση δεν μετρήθηκε η «Κοινωνική Συμφωνία» των Λ.Κατσέλη και Χ.Καστανίδη.

Είναι πασιφανές ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά διαμορφώνουν πλέον ένα νέο πολιτικό τοπίο με κύριο χαρακτηριστικό τον πολυκερματισμό του συστήματος.

Πάντως ο ρυθμός αύξησης των ποσοστών της κίνησης του Πάνου Καμμένου κόβει την ανάσα από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ