Ομογενείς από την Αυστραλία ζητούν Έλληνες οδηγούς ταξί

Περίπου 1.000 οδηγούς ταξί θέλουν να «εισάγουν» από τη χώρα μας εταιρείες ταξί από τη Μελβούρνη, λόγω έλλειψης οδηγών.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκ μέρους της εταιρείας «TaxiLink», που διαθέτει 150 αυτοκίνητα, ο κ. Ηλ. Κατσιαμπάνης δήλωσε: «Έχουμε μεγάλη έλλειψη οδηγών ταξί. Τα περισσότερα δεν κυκλοφορούν λόγω έλλειψης οδηγών».
Η επιλογή των οδηγών θα γίνει μετά από ειδικά σεμινάρια, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα, ενώ μέχρι στιγμής, το θέμα δεν έχει συζητηθεί με το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης για να διαπιστωθεί αν θα χορηγηθεί βίζα στους ενδιαφερόμενους.
Αισιόδοξος δηλώνει ο κ. Κατσιαμπάνης, για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
«Πιστεύουμε, ότι θα μπορεί να δοθεί φοιτητική βίζα στους ενδιαφερόμενους. Ήδη εμείς δημιουργήσαμε την σχολή Australian Taxi Academy, η λειτουργία της οποίας ξεκινά στις 2 Απριλίου και όπου όσοι επιλεγούν θα κάνουν εντατικά μαθήματα για να γίνουν άριστοι οδηγοί ταξί, σύμφωνα με τις αυστραλιανές προδιαγραφές», σημείωσε.
Τα δίδακτρα της φοίτησης θα τα επιβαρυνθεί η Ακαδημία, ενώ όσοι παίρνουν φοιτητική βίζα, έχουν το δικαίωμα να εργάζονται 20 ώρες την εβδομάδα και απεριόριστες ώρες κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Η κίνηση προβλήθηκε και από την ημερήσια εφημερίδα «The Herald Sun», δημοσίευμα της οποίας αναφέρει, ότι «θα προσφερθεί εγγυημένη εργασία και καλή ποιότητα ζωής σ’ αυτούς που θα επιλεγούν».
Ο κ. Κατσιαμπάνης λέει πως ένας οδηγός ταξί που θα εργάζεται έξι μέρες την εβδομάδα, δώδεκα ώρες την ημέρα μπορεί να κερδίζει περίπου χίλια δολάρια καθαρά εβδομαδιαίως.
Έλλειψη οδηγών ταξί έχουν και οι άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας και αν η προσπάθεια της Μελβούρνης στεφθεί από επιτυχία αναμένεται να επιχειρηθεί και από τις άλλες πόλεις η προσέλκυση οδηγών ταξί από την Ελλάδα.