Γκρ. Σμιθ: Γιατί έφυγα από την Goldman Sachs

Στέλεχος της Goldman Sachs στο Λονδίνο παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται στην τράπεζα με «καθαρή συνείδηση».
Ο Γκρεγκ Σμιθ, επικεφαλής των υπό διαπραγμάτευση παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων της Goldman Sachs στην Ευρώπη δήλωσε ότι οι συζητήσεις για μη έντιμους χειρισμούς πελατών είναι συχνό φαινόμενο. «Το περιβάλλον είναι τόσο τοξικό και καταστροφικό όσο ποτέ άλλοτε» έγραψε στους New York Times.
Η Goldman από την πλευρά της διαφώνησε με τον Σμιθ δηλώνοντας: «Εμείς διαφωνούμε με τις απόψεις που διατυπώθηκαν, οι οποίες δεν νομίζουμε ότι αντανακλούν τον τρόπο, με τον οποίο διευθύνουμε την επιχείρησή μας».

«Κατά την άποψή μας, πετυχημένοι είμαστε μόνο όταν πετυχαίνουν και οι πελάτες μας. Αυτή η θεμελιώδης αλήθεια αποτελεί την καρδιά της λειτουργίας της Goldman Sachs».

Για πάνω από μια δεκαετία ο Γκρεγκ Σμιθ προσλάμβανε υποψήφια στελέχη στην τράπεζα.

«Κατάλαβα ότι ήταν καιρός να φύγω, όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα πλέον να κοιτώ τους μαθητές στα μάτια και να τους λέω πόσο ωραίο μέρος είναι η Goldman Sachs για να δουλέψει κανείς».

πηγη