Πάνε φουλ για διάσπαση – Παρ’ότι μόνος υποψήφιος ο Ε.Βενιζέλος πήρε 50%!

Θα επαναληφθεί η διάσπαση του … ατόμου; Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, απ’ότι φαίνεται, ναι! Το άλλοτε κραταιό κόμμα, το οποίο τώρα δημοσκοπικά κινείται μεταξύ του 8 και του 11%, αντιμετωπίζει και διάφορες εσωτερικές γκροτέσκο καταστάσεις, όπου οι συνυποψήφιοι του Ε.Βενιζέλου, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν καν τις υπογραφές που απαιτούνται για να είναι υποψήφιοι, ο Ε.Βενιζέλος, συγκέντρωσε μόλις το 50% των υπογραφών των μελών του Εθνικού Συμβουλίου και φαίνεται ότι η διάσπαση ακόμα και αυτού του πολιτικού ρεταλιού που λέγεται ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ κοντά.

Ο Ε.Βενιζέλος συγκέντρωσε 189 υπογραφές, σε σύνολο 377 μελών. Αντιθέτως την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή υποστήριξαν μόλις 12 μέλη του συμβουλίου, όταν η καταστατική πρόβλεψη κάνει λόγο για τουλάχιστον 94 μέλη.

Όσο και αν ο Ε.Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών της χρεοκοπίας, έχει την υποστήριξη της Γερμανίας, υπάρχουν ισχυρότατες δυνάμεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ ή εν πάση περιπτώσει ότι έχει μείνει από αυτό που συνηθίζαμε να αποκαλούμε ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν να δουν τον Ε.Βενιζέλο ηγέτη του κόμματος.

Μπορεί οι Χ.Παπουτσής και η γραφική υποψηφιότητα του Σ.Τζουμάκα να μην συγκέντρωσαν υπογραφές, αλλά υπάρχουν και 188 σύνεδροι που δεν θέλουν τον Ε.Βενιζέλο, δηλαδή οι μισοί. 

Το ότι πάει σε διάσπαση ακόμα και το νυν ΠΑΣΟΚ του ενός υποψηφίου, είναι σαφές και από την ένταση που έφτασε της συνεδρίασης που έφτασε στο σημείο να … πέσουν και μερικές «ψιλές»!  

Οι ψυχραιμότεροι έσωσαν την κατάσταση, όμως το ψυχικό και πολιτικό χάσμα μεταξύ των αντιπαριτιθέμενων στρατοπέδων ήταν εμφανές και τα αποτελέσματα θα τα δούμε στην εκλογική διαδικασία της ερχόμεμης Κυριακής, όπου η συμμετοχή θα συγκριθεί βέβαια με το 1.000.000 συνέδρων του 2004 και του 2007. Αν καταφέρει ο Ε.Βενιζέλος και συγκεντρώσει 300.000 θα είναι και πάλι μεγάλη επιτυχία.

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ, αντί για την επιλογή της πολυσυλλεκτικότητας, της ενότητας και μιας νέας προοδευτικής πολιτικής επιλέξαμε το μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, λυπάμαι», δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής σχολιάζοντας  την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή οι διαγραμμένοι του Φεβρουαρίου ετοιμάζουν δυναμικά το δικό τους κόμμα, το οποίο θα κόψει ακόμα περισσότερο από το νυν ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχει χώρος και για ένα ακόμα κόμμα από τα ερείπια του παλιού ΠΑΣΟΚ: Όταν είσαι ο μόνος υποψήφιος και και ψηφίζει μόνο το 50% των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr