Ο Άρχων:»Έχετε ένα όπλο στην τσέπη σας το φόβο! Και μπόλικες σφαίρες δραχμής! Καταθλίψτε τους»

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ο εγχώριος εσμός των υποτακτικών στην Ε.Ε., τραπεζιτών, πολιτικών και λοιπών κολαούζων, νομίζουν ότι, κουνώντας το μπαμπούλα της δραχμής, θα τρομοκρατήσουν το χειμαζόμενο από τα αλλεπάλληλα μνημόνιά τους ελληνικό λαό, για να δεχθεί τα νέα πιο ανελέητα, σκληρά και αδιανόητα μέτρα που εξυφαίνονται από τους τροϊκανούς, για να τα εφαρμόσει ο εκλεκτός τους κ. Παπαδήμος.

Και τι δε λένε για τη δραχμή. Επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων, στο μεσαίωνα, στο 1950. Ενώ με τη «στρατηγική» τους «επιλογή», το ευρώ, πεινάμε πολιτισμένα, ευρωπαϊκά, γερμανικά, με τη χώρα μας υποτελή.

Οι μη εξαιρετέοι κ.κ. Καρατζαφέρης, Προβόπουλος, Φ. Κουβέλης, Ράπανος, Στουρνάρας, Παπούλιας, Π. Καψής είναι οι δράστες των νέων κινδυνολογιών, όπως παλαιότερα με τη διαβόητη 6η δόση οι ερίτιμες κυρίες Δαμανάκη και Διαμαντοπούλου.

Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι το ευρώ και η Ε.Ε. είναι βρόχος για τον ίδιο και την πατρίδα μας και, για ν΄ απαλλαγούμε, θα πρέπει να πράξουμε τα αντίθετα απ’ αυτά που μας συμβουλεύουν, δηλ. ν’ αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. και το ευρώ τους.

πηγη

_______________________________________________________________________

Oχι επιστροφή στη δραχμή, αλλά στα γρόσια!

Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ του ελληνικού λαού μένει με το στόμα ανοιχτό μπροστά στην ελαφρότητα των αναφορών στη δραχμή, και ιδιαίτερα από το πόσο ψηλά αυτές οι αναφορές προέρχονται. Για να σφίξουν τα λουριά και επειδή αποτυγχάνουν οι αρμόδιοι παράγοντες να προωθήσουν τις σωστές διαδικασίες, συνεχίζουν οι ίδιοι να επικαλούνται τη δραχμή ως μπαμπούλα. Οσοι μιλούν για σενάρια δραχμής πρώτα είναι ανακριβείς και κατόπιν κινδυνολογούν χωρίς περίσκεψη, παρά τα αξιώματά τους. Οσοι από αυτούς συμμετέχουν στη διοίκηση του τόπου, αντί να καθίσουν να συνεργασθούν και να μη βγουν από το δωμάτιο των κοινών συσκέψεων αν δεν βρουν τις λύσεις, ευκόλως στρέφονται στον ελληνικό λαό και του επισείουν τους κινδύνους επιστροφής στη δραχμή. Τα λένε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά.

Εν προκειμένω η «πεθερά» είναι οι ηγεσίες των κομμάτων, οι οποίες έχουν καθεμία τη δική της ατζέντα, λες και υπάρχει η πολυτέλεια της ενασχόλησης με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή τις απειλές του Γ. Καρατζαφέρη περί αποχωρήσεως από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αντί λοιπόν οι «αρμόδιοι» και οι ασχολούμενοι με τη σωτηρία του τόπου να τα βρουν μεταξύ τους με το ζόρι, να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να κρατήσουν τη χώρα στη σωστή πορεία, αποστασιοποιούνται και μας φοβερίζουν ότι θα γυρίσει ο τόπος προς τα πίσω. Ομως αυτοί θα φταίνε και θα χρεωθούν τις εθνικές συνέπειες ακύρωσης κάθε προσπάθειας που κάναμε να φτάσουμε ως εδώ, ως μια ισότιμη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα με υψηλό επίπεδο ζωής ανάμεσα στους ανεπτυγμένους λαούς του κόσμου. Ενώ λοιπόν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, ασχολούνται με «άλλα» και ταυτόχρονα απειλούν ότι θα γυρίσουμε στη δεκαετία του ’50.

Ομως με τα μυαλά που –θα καταδειχθεί ότι– διαθέτουμε συλλογικά ως κράτος καλύτερα να γυρίσουμε στο 1821 και να εισαγάγουμε ως νέο νόμισμα τα γρόσια! Ηταν ένα σταθερό νόμισμα επί εκατονταετίες και επιπλέον δεν είχαμε εμείς οι Ελληνες την ανάγκη διαχείρισής του, αφού τη δουλειά αυτή την έκανε ο σουλτάνος.

Η υπερβολή θέλει να τονίσει πως οι παλαιάς κοπής πολιτικοί μας, αν αποτύχουν με το ευρώ, ξέρουμε καλά πως ούτε τη δραχμή μπορούν να διαχειρισθούν. Αυτοί δεν ήταν που κάθε 10-15 χρόνια επισώρευαν μια νέα νομισματική κρίση στη χώρα, με επακόλουθο τις υποτιμήσεις, τις πτωχεύσεις και τις φτωχοποιήσεις νέων μαζών Ελλήνων; Αν αποτύχουμε στο ευρώ, τότε το μόνο νόμισμα που μας ταιριάζει και μας αξίζει είναι τα γρόσια. Τα ίδια πιο πάνω επιχειρήματα ισχύουν και για όσους θεωρούν πως η επιστροφή στην δραχμή είναι λύση.

πηγη

______________________________________________

Η επιχειρηματολογία  «σωτηρίας»,

της «λεωφόρου του πάθους» και του εφήμερου έρωτα…

______________________________________

Η επιστολή του Παναγιώτη Κουρουμπλη

προς τους αρχηγούς των  κομμάτων του ΠΑΣΟΚ ,της Ν.Δ. και τον Πρωθυπουργο της χώρας. 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής με θέμα την ψήφιση του Μνημονίου. Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει πως ο φόβος που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία καλλιεργείται και χρησιμοποιείται σκόπιμα ενώ τονίζει πως δεν υπάρχει κίνδυνος καταστροφής για τη χώρα, απλώς δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία ικανή να ανταποκριθεί στις παρούσες δυσκολίες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ …

Προς:
Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο
Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά

«Μὰ τί τοὺς θέλομεν λοιπὸν ὄλους αὐτοὺς, ἐὰν δὲν είνε ἱκανοὶ νὰ μᾶς συμπονέσουν ὄταν ὑποφέρωμεν;»
εφ., Ελεύθερον Βήμα, Αθήνα 23/3/1932

Οι παρούσες οικονομικές συνθήκες μπορούν να δημιουργήσουν κλίμα κοινωνικού φόβου και παραίτησης, όταν αυτό καλλιεργείται με σκοπιμότητα. Ωστόσο ο φόβος μπορεί να κυριαρχήσει μόνο όταν λείπει η ιστορική γνώση. Η σημερινή πολιτική ηγεσία ή δεν γνωρίζει ή εσκεμμένα χρησιμοποιεί την άγνοια. Καταστάσεις σαν τη σημερινή έχουν υπάρξει και στο παρελθόν. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το μέγεθος της πολιτικής ηγεσίας.
Η καλύτερη απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας που ενορχηστρωμένα καλλιεργείται με την αρωγή των κατεστημένων Μ.Μ.Ε. έρχεται από το παρελθόν και τον τότε πρωθυπουργό – που η ιστορία ανταποκρινόμενη στο μέγεθός του κατέγραψε ως εθνάρχη – Ε. Βενιζέλο σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το Μάρτη του 1932 με τίτλο: «ΠΑΡΑ ΤΑ ΗΤΤΟΠΑΘΗ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΙΚΗΦΟΡΩΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΚΡΙΣΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ»
Το 1932 φαντάζει σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο. Πρόκειται για την πιο κοντινή στις σημερινές συνθήκες περίπτωση που γνώρισε η Ελλάδα. Η χώρα αντιμετώπιζε παρόμοιες απειλές πτώχευσης. Ο Βενιζέλος κατήγγελλε: «Ἡ ἡττοπάθεια θριαμβεί ει πάλιν. Ἡ Ἐλλὰς κατ’ αὐτὴν ὁδηγεῖται είς καταστροφήν. Τὸ κράτος θ’ αποκηρὔξη τὰς ὑποχρεώσεις του. Τὰ φιλανθρωπικά μας ἰδρύματα θὰ χάσουν τὰς περιουσίας των».
Επιχειρήματα πάντα ίδια από την πλευρά των δανειστών, που αυτή τη φορά δυστυχώς ακούστηκαν από τη θεσμική ηγεσία την Κυριακή στη Βουλή (Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς). Η διαφορά βρίσκεται στο ότι τότε υπήρχε η πολιτική ηγεσία που δεν είχε ενσωματώσει στη φαρέτρα της το φόβο, τη βία και τον εκβιασμό ως όπλα εναντίον του ίδιου του λαού της χώρας.
Ο Ε. Βενιζέλος αναφέρεται μεν στις προσπάθειές του για δανεισμό από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, αλλά την ίδια στιγμή περιγράφει ως ενδεδειγμένο τρόπο για την εξουδετέρωση του κινδύνου της χρεοκοπίας την υποστήριξη προς όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και ιδιαίτερα τη γεωργία και τη βιομηχανία. Έμφαση δίνει, «στη συμπλήρωση των μεγάλων παραγωγικών έργων των οποίων η απόδοση θα αρκέσει, αυτή και μόνη να καλύψει το άνοιγμα των εξωτερικών μας λογαριασμών».
Η Ελλάδα, όπως προέβλεψε ο Βενιζέλος, δεν διαλύθηκε τελικά από την πτώχευση του 1932. Η κοινωνία γρήγορα στάθηκε στα πόδια της, οι ρυθμοί ανάπτυξης που ακολούθησαν θεωρούνται εκπληκτικοί. Άλλωστε σε όποιον δεν κινδυνολογεί με σκοπό την εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων του, είναι σαφές ότι οι εταιρείες χρεοκοπούν, όχι οι χώρες. Οι χώρες παράγουν τον πραγματικό πλούτο που αποτελεί τη βάση της οικονομίας. Κλείνοντας το πρωθυπουργικό διάγγελμα ο Ε. Βενιζέλος σημείωνε: Ἀλλὰ καὶ άν μᾶς λείψη ή ἐξωτερικὴ ἐπικουρία δὲν ὑπάρχει φόβος νὰ καταστραφῶμεν. Ἥ χώρα τότε θ’ ἀναγκασθῆ νὰ ἐπιδιώξῃ, καὶ κανεὶς φόβος δὲν ὐπάρχει ὄτι δὲν θὰ ἐπιτὺχῃ, λύσεις αὶ ὁποῖαι θὰ τῆς ἐπιτρέψουν νἀ συμπληρώσῃ τὸ ἔργον τῆς οἰκονομικῆς της ἀνασυγκροτήσεως, ὤστε ἐντὸς πενταετίας νὰ εύρεθῇ εἰς θέσιν νὰ συνεχίση τὴν ἀκεραίαν πληρωμὴν καὶ τῶν ἐξωτερικῶν της ὐποχρεώσεων”.
Δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω στους αποδέκτες της παρούσας επιστολής ότι: «Όλβιος εστί όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν».

πηγη