«Τους «διαγράφουν» οι πολίτες!»

Με τίτλο: «Τους «διαγράφουν» οι πολίτες!» και μεγάλη δημοσκόπηση της MRB, κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews. Tα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι αποκαλυπτικά, καθώς το δεύτερο μνημόνιο φέρνει νέα πτώση των ποσοστών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία συγκεντρώνουν 8,2% και 19% αντιστοίχως! Τα δυο κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά στην πρόθεση ψήφου 27,2%, στην εκτίμηση 39,4%, ενώ αν γίνονταν τώρα εκλογές, η Βουλή θα είχε…εννέα κόμματα. Παράλληλα, το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό ευνοούν τώρα τη δημιουργία νέων κομμάτων, ενώ το 95,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας.

Με αφορμή τα στοιχεία της δημοσκόπησης ο Νίκος Χατζηνικολάου, στο κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο: «Να γυρίσουμε σελίδα τώρα!» υπογραμμίζει την ανάγκη «να στηθούν επιτέλους κάλπες για να εκφραστεί ο λαός είτε ο κ.Σόιμπλε το θέλει είτε όχι».

πηγη

____________________________________Απο άλλη πηγή

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ την νέα δημοσκόπηση: Έπεσε στο 16% η ΝΔ !!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι δημοσκοπήσεις που θα κυκλοφορήσουν αύριο φέρνει τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό με την ΝΔ να ακολουθεί σε ελεύθερη πτώση το ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά απο την δημοσκόπηση της MARC για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής προκύπτουν τα εξής:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ:
1. ΝΔ: 15,6%
2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 9,9%
3. ΠΑΣΟΚ: 9%
4. ΚΚΕ: 7,7%
5. ΣΥΡΙΖΑ: 7%
6. ΛΑΟΣ: 4,5%
7. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,1%
8. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,1%
9. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 1,8%
10. ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 1,1%
11. ΑΛΛΑ: 4,2%

ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ/ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ/ΑΠΟΧΗ: 35%

_________________________________________________________________
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ: (Χωρίς τα Άκυρα/Λευκά/Αναποφάσιστοι/Αποχή)

1. ΝΔ: 24%
2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 15,2%
3. ΠΑΣΟΚ: 13,9%
4. ΚΚΕ: 11,9%
5. ΣΥΡΙΖΑ: 10,7%
6. ΛΑΟΣ: 6,9%
7. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,3%
8. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 3,2%
9. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 2,8%
10. ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 1,7%
11. ΑΛΛΑ: 6,4%
__________________________________________________________
Τρία συμπεράσματα:


α. Η ΝΔ είναι σε ελεύθερη πτώση. Πριν 10 ημέρες είχε 30%, την προηγούμενη Τρίτη 27% και πλέον 24% (όλα αυτά με αναγωγή). Χάνει 3 μονάδες κάθε 3 ημέρες! Αν συνεχίσει με τέτοιους ρυθμούς τότε αναμένεται να φτάσει ποσοστά ΠΑΣΟΚ πολύ σύντομα.
β. Θα κρίνουν πάρα πολλά όσοι σκέφτονται αν θα πάνε να ψηφίσουν ή αν θα το ρίξουν στο λευκό/άκυρο καθώς με την ψήφο τους μπορούν να αλλάξουν τα πάντα!


γ. Στις δημοσκοπήσεις ακόμη δεν προσμετράται το επερχόμενο κόμμα του Π. Καμμένου που σύμφωνα με κρυφές μετρήσεις πιάνει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά και αναμένεται να κερδίσει αρκετές μονάδες απο το κόμμα της Ν.Δ.

πηγη

___________________________και η τρίτη πηγή

Δημοσκοπήσεις-δηλητήριο για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ:

Κατάρρευση με 24% και 13,9% αντίστοιχα (upd)

18-02-2012 17:16:31
Κατάρρευση της ΝΔ σε ποσοστό κάτω από 25%, περαιτέρω πτώση του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 13,9% (σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας) δείχνει δημοσκόπηση με αναγωγή των αναποφάσιστων της ΜΑRC που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα EΘΝΟΣ! Μία δεύτερη δημοσκόπηση της ALCO της δίνει ακριβώς το ίδιο ποσοστό 24%. Σε μία τρίτη δημοσκόπηση χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων της MRB για την εταιρεία Real, δίνει στη ΝΔ 19% και στο ΠΑΣΟΚ 8,2%.

Η ΝΔ δείχνει να έχει πάθει τέτοια ζημιά από την στοφή της υπέρ του Μνημονίου που δικιαολογεί την άποψη ότι «χάνει τις εκλογές πριν γίνουν εκλογές». Από το 30% έπεσε στο 27 και τώρα στο 24%! Αν αυτό δεν είναι πολιτικός αυτοχειριασμός, τότε τι είναι;

Στην δημοσκόπηση της MARC (πρέπει να πούμε ότι η εν λόγω εταιρεία εξάγει αποτελέσματα που συνήθως είναι θετικά για το ΠΑΣΟΚ…) την πρώτη θέση με 24% καταλαμβάνει η ΝΔ, την δεύτερη η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 15,2%, την τρίτη το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10.7%, ο ΛΑΟΣ με 6,9%, οι Οικολόγοι με 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 3,2% ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται οριακά κάτω από το 3%.

Τα ποσοστά είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων, όπως είπαμε και από την δημοσκόπηση προκύπτει οκτακομματική Βουλή, έλλειψη αυτοδυναμίας και πτώση των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας η ΝΔ συγκέντρωνε 27,7%, το ΠΑΣΟΚ 17,5% και ο ΛΑΟΣ 9,6%.

Τα δυο κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά στην πρόθεση ψήφου 27,2%, στην εκτίμηση 39,4%, ενώ αν γίνονταν τώρα εκλογές, η Βουλή θα είχε εννέα κόμματα.

Παράλληλα, το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό ευνοούν τώρα τη δημιουργία νέων κομμάτων, ενώ το 95,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας. Αυτό εκτιμούμε είναι και το σημαντικότερο εύρημα της δημοσκόπησης: Είναι έτοιμοι για νέα κόμματα και αυτά έρχονται: Με απτριωτικές-αντιμνημονιακές θέσεις, ένα από τα ερείπια του ΠΑΣΟΚ και δύο ή και περισσότερα από την παλιά ΝΔ.

Στην δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24% έναντι 11,5% που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά. Στην τρίτη θέση και με ποσοστό 11% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει το 3%.

Βάσει των τελικών εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα των εκλογών, η ΝΔ θα συγκέντρωνε 129-133 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 44- 47, η ΔΗΜΑΡ 32- 34, το ΚΚΕ 29- 32, ο ΣΥΡΙΖΑ 23- 25, ο ΛΑΟΣ 16- 19, οι Οικολόγοι Πράσινοι 9- 10, ενώ μέχρι 12 έδρες εκτιμάται πως θα κέρδιζε η Χρυσή Αυγή και 10 η ΔΗΣΥ.

Από εκεί και πέρα το 20% δηλώνει πως θα στήριζε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ το 63% χαρακτηρίζει λάθος τη διαγραφή των βουλευτών που είπαν «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση. Να σημειώσουμε ότι το 20% που λένε ότι δυνητικά θα στήριζαν κόμμα του Λ.Παπαδήμου δεν είναι στην μέτρηση για να θεωρηθεί «δεύτερο κόμμα» όπως γράφει η εφημερίδα. Κατ’αντιστοιχία θα μπορούσαμε να πούμε ότι το 80% των πολιτών είναι αντίθετο σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον Λ.Παπαδήμο, χωρίς να σημαίνει ότι και το 20% θα τον ψήφιζε. Σε ανάλογες δημοσκοπήσεις το «κόμμα Παπαδήμου δεν ξεπερνά το 2%».

Σύμφωνα με την MRB  αποδεικνύεται πως το Μνημόνιο «βυθίζει» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς συγκεντρώνουν 19% και 8,2% αντιστοίχως, αλλά χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr