Ιταλοί κατέλαβαν κτίριο της Ε.Ε. για συμπαράσταση στους Έλληνες

κλικ για video

Τα μάτια της Ευρώπης είναι στραμμένα στην Ελλάδα και όπως φαίνεται βρίσκουμε πολλούς συμπαραστάτες και ιδιαίτερα σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

Χθες 15 Φεβρουαρίου Ιταλοί, μέλη της επιτροπής «Κανένα χρέος» κατέλαβαν συμβολικά κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένδειξη συμπαράστασης στους Έλληνες που πλήττονται από τα δεινά οικονομικά μέτρα λιτότητας. Συναντήθηκαν μάλιστα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για αυτές τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Παρέδωσαν μάλιστα μια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρουν ότι η Τρόικα θέλει να επιβάλει νέα, σκληρά μέτρα λιτότητας στους Έλληνες, σε ένα λαό που δεν ευθύνεται για όσα σήμερα συμβαίνουν.

«Το αποτέλεσμα είναι βίαιη μείωση των μισθών και των συντάξεων (-22%, με τον κατώτατο μισθό να μειώνεται από 751 ευρώ στα 600), η εξάλειψη των 15.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα και η σύνθλιψη του εργατικού δικαίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως τονίζουν, δεν πρόκειται απλά για αλληλεγγύη σε μια χώρα που δεν ευθύνεται αλλά με την στήριξη τους θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι η αρχή για αυτό που θα συμβεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. «Οι Έλληνες δε θα παραδοθούν. Πρέπει να γίνει ευρωπαϊκός αγώνας από όλους τους λαούς να μην περάσουν τα μέτρα λιτότητας» αναφέρει στο τέλος της η επιστολή.

πηγη:mediagate.gr  topontiki.gr