Ο Σόιμπλε έχει ξεφύγει εντελώς: σήμερα τα έβαλε με τον Σαμαρά

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε ρόλο σύγχρονου Φύρερ παρεμβαίνει με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο στα εσωτερικά της χώρας. Χθες μας είπε την άποψή του για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές στη χώρα μας και σήμερα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πολύς κύριος Σόιμπλε κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για καθυστέρηση στην υποβολή των ενυπόγραφων δεσμεύσεων για το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του, υπογράμμισε ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, αυτός είναι ένας από τους λόγους της παραπομπής του ελληνικού ζητήματος στην τακτική σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας από ότι πριν από δύο χρόνια.

πηγη

 

 

1 Comment

 1. Τώρα και πάλι οι γερμανοί δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο
  Να σκεφτεί κανείς ότι για πολλά χρόνια ένιωθα άσχημα για τον τρόπο που φέρθηκαν οι Νικητές του 2ου παγκοσμίου πολέμου στους Γερμανούς
  Να που τώρα κατάλαβα εάν όχι και τόσο αργά ότι ήταν ακριβώς αυτό που τους άξιζε
  Και ακόμα κάτι
  Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο όλοι προσέτρεξαν να βοηθήσουν την Γερμανία οικονομικά συμπεριλαμβανομένης και της Πατρίδας μας την Ελλάδας
  Τα ξεχάσανε όμως άλλα αυτά οι ΟΥΝΟΙ και τώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη μας κουνάνε το δάχτυλο
  Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα περνάμε πολύ δύσκολες εποχές αλλά κάποιος θα βρεθεί να ηγηθεί των Ελλήνων και να μας βγάλει από τα δύσκολα
  Θα σταθούμε και πάλι στα πόδια μας
  Αρκεί να βάλουμε μυαλό και να μην ξεχάσουμε ποιοι είναι οι φίλοι μας στις δύσκολες ώρες

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.