ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ετοιμάζουν απεργιακό κύμα διαμαρτυρίας για τη «βίαιη ανακατανομή εισοδήματος»

Επί ποδός βρίσκονται τα συνδικάτα, τα οποία ετοιμάζονται να απαντήσουν με κινητοποιήσεις στα μέτρα-σοκ του νέου Μνημονίου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προσανατολίζονται στην κήρυξη κοινής 48ωρης απεργίας, με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται σήμερα όποτε και θα συνεδριάσουν οι Εκτελεστικές Επιτροπές των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των απεργιών αναμένεται να αποσαφηνιστούν αμέσως μόλις γνωστοποιηθεί η ημέρα κατάθεσης της νέας δανειακής σύμβασης στη Βουλή ώστε να συμπέσουν με αυτήν. Θα συνδυαστούν με συλλαλητήριο την ημέρα της ψήφισης, ενώ στην ΑΔΕΔΥ εξετάζεται και πρόταση για περικύκλωση του Κοινοβουλίου.

Για «εξοντωτικό, υφεσιακό και εντέλει καταστροφικό πακέτο μέτρων» κάνει λόγο με δηλώσεις του στο «Εθνος» ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης:
«Πραγματοποιείται η μεγαλύτερη και πιο βίαιη ανακατανομή εισοδήματος από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα προς τους εργοδότες. Περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ αφαιρούνται από τα εισοδήματα 2.000.000 εργαζομένων και χαρίζονται κυριολεκτικά στους εργοδότες».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr