Γκρουέφσκι: Θέλει να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα

Τον ισχυρισμό πως η Ελλάδα προσκομίζει εμπόδια στη διεξαγωγή της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι «η Ελλάδα προσπαθεί μόνο να κερδίσει χρόνο» και πρόσθεσε ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο είναι η στάση της απέναντι στο διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς».

Σύμφωνα με τον κ. Γκρούεφσκι, ο κ. Νίμιτς τον τελευταίο χρόνο «αντιμετωπίζει πρόβλημα» να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα δεν δίνει τη συγκατάθεσή της για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επίσκεψης».

«Τώρα, η Ελλάδα συμφώνησε για επίσκεψη του κ. Νίμιτς στις δύο χώρες, αλλά δεν προσδιορίζει ακόμη ακριβή ημερομηνία, με αποτέλεσμα να είμαστε σε αναμονή και εμείς και ο διαμεσολαβητής» σημείωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ακόμη ότι «πρόθεση της Ελλάδας είναι να κερδίσει χρόνο, καθώς αυτή την περίοδο δεν επιθυμεί την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος».

«Το μόνο που κάνει η Ελλάδα είναι να παρουσιάζεται ως η εποικοδομητική πλευρά του ζητήματος και να κατηγορεί εμάς ότι έχουμε σκληρές θέσεις. Η προσέγγιση της αυτή δεν επιτρέπει την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος και το γεγονός αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ευρωατλαντική πορεία της χώρας μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η πολιτική αυτή της Ελλάδας, κάποια στιγμή θα της επιστραφεί σαν μπούμερανγκ» πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.

πηγη